Презентація книги Ярослава Гиця у Нововолинську

0
1163

Презентація книги Ярослава Гиця «Невянучий цвіт України» відбулася напередодні в читальному залі центральної міської бібліотеки. Із новою збіркою письменника з Іваничівщини познайомили нововолинців – шанувальників поетичного слова.

 «Книга сприймається як пісня душі, як афоризми-поради-одкровення людини, яка вже пройшла довгий і тривожний шлях… І головне тут не філософська високопілотажність тропів, філігранна несподіваність теми, ідеї, метафори, а довірливість сповіді людини, яка має що сказати людям і має в цьому потребу…», – зазначає у вступній статті письменник, науковець, лауреат літературних премій Ігор Павлюк.

 Символічно бкладинку нової збірки вкрашають червоногарячі маківки. Ці образи – не випадковість, каже автор, в них криється певний зміст.

 Народився Ярослав Гиць 5 січня 1950 року у селі Бужанка Іваничівського району. Тут пройшли дитячі та юнацькі роки. Трудовий шлях пов’язаний з Іваничівщиною. Понад 20 років віддав рідному селу, де працював на різних посадах, в т.ч. директором сільськогосподарського підприємства. Про малу батьківщину автор пише багато і з душею. Деякі його вірші місцеві композитори поклали на музику.         

 На сьогодні творчий доробок письменника –це поетична збірка «Я сповіддю стелюся на папір», гумористична збірка «Байки з натури», пісенна збірка «Пісенна пектораль Прибужжя» (у співпраці з Олександром Каліщуком), ну і вже нова поетична збірка «Нев’янучий цвіт України».

 Зустріч із цією книгою дасть можливість по-новому відкрити її автора – людину багатогранних захоплень та цікавої долі, – душа і серце якого промовляють через поетичне слово.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here