Вчені після проведення експериментів назвали овоч, здатний перемогти рак. Результати дослідження канадські фахівці з Гуелфского університету, розташованого в Онтаріо, опублікували в Food Research International.
За словами канадських вчених, компоненти червоної цибулі здатні боротися з раковими клітинами. В процесі експерименту дослідники провели аналіз всіх складових п’яти видів овоча і визначили з них найбільш корисний. Виявилося, що в продукті є велика кількість антиоксидантів, які допомагають позбавлятися від бактеріальних інфекцій і різних запалень. Елемент під назвою квертицин може захистити клітини від пошкоджень.
Як стверджує вчений Абдулмонем Мурайан, в червоному цибулі міститься антоцианін, що допомагає в боротьбі з раком. У наступному дослідженні фахівці спостерігали, як компонент буде взаємодіяти з зараженими клітинами. Виявилося, що мікроелемент боровся з онкологічним захворюванням товстого кишечника. На думку науковців, вживання червоного лука сприятливо впливає на організм людини.
Раніше вчені заявили, що виконання фізичних вправ і вживання корисних продуктів на 42% збільшують шанси прожити довше після виявлення ракових клітин в організмі.