Розповіли, як проходитиме навчання дітей в різних карантинних зонах

0
585

Співробітникам освітнього закладу не будуть робити ПЛР-тести, а адміністрація школи самостійно вирішуватиме, на яку форму навчання переводити дітей, незалежно від того, в якій карантинній зоні знаходиться регіон. Про це повідомляє Суспільне.

Як розповів Суспільному начальник головного управління директорату шкільної освіти Юрій Кононенко, рекомендації Міносвіти базуються на постанові Кабінету міністрів та головного санітарного лікаря і “є певною підказкою для керівників шкіл та для органів місцевого самоврядування, як краще організувати освітній процес” в умовах пандемії та адаптивного карантину.

“Якщо школа потрапляє в “зелену”, “жовту” чи “помаранчеву” зони, то там навчальний процес організується так, як він організовувався завжди. Ну, звичайно, з умовою того, що маски потрібно носити, бути обережними, дистанція повинна бути й таке інше”, — зазначив він.

Кононенко наголосив, що у разі, якщо освітній заклад знаходиться у регіоні з “червоної” зони, то він закривається на карантин, а дітей тимчасово переводять на повне дистанційне навчання або на навчання з його елементами.

Начальник головного управління директорату шкільної освіти наголосив, що навіть якщо школа знаходиться в “жовтій” або “помаранчевій” зоні, але навколо несприятливі умови та велика кількість підтверджених випадків COVID-19, тоді адміністрація школи може самостійно перейти на дистанційну форму навчання.

“Наприклад, якщо в самій школі захворіли діти або дуже багато хворіє серед батьків, і це відбувається сьогодні”, — пояснив Кононенко.

Він зазначив, що контроль за дотриманням санітарних норм у школах вестиме Державна служба якості освіти.

“Можуть бути позапланові перевірки безпечних умов. І контроль вестиме “засновник закладу” — рада об’єднаної територіальної громади, сільська, селищна, міська, районна ради”, — наголосив Кононенко.

За словами начальника директорату шкільної освіти, місцева влада, тобто засновники закладів, повинні забезпечувати вчителів, засобами індивідуального захисту, а також обладнанням для збору й утилізації використаних масок і рукавичок. Він додав, що співробітникам освітнього закладу не будуть робити ПЛР-тести.

“Держава ще визначає, кому потрібно проходити ПЛР-тести. Наразі педагогічні працівники до списку таких професій не входять. Це питання поки що додатково вивчається”, — додав Кононенко.

Представник МОН розповів, що в разі, якщо в закладі освіти бачать, що у дитини підвищена температура, кашель або інші симптоми захворювання, учня повинні помістити в окреме приміщення для ізоляції, або передати батькам.

Кононенко також зазначив, що заробітна плата у працівників закладів освіти не збільшиться, оскільки вони будуть продовжувати виконувати свої обов’язки так само.

“Єдина різниця полягає в тому, що там, де навчання не буде проводитися очно, то там буде процес дистанційний. Але вчителі будуть працювати, вони отримуватимуть таку саму заробітну плату”, — наголосив він.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here