Смачно та просто: рецепт сирної паски без випікання

0
35341

Великдень вже зовсім близько, тому ми хочемо поділитися покроковим рецептом смачної і досить легкої в приготуванні сирної паски без випічки. Вона вдало доповнить ваш святковий стіл та обов’язково сподобається усім членам родини. 

Інгредієнти

  • 1 кг сиру
  • 250 мл вершків 10% жирності
  • 5 яєць
  • 2 склянки цукру
  • 250 г вершкового масла
  • 100 г родзинок
  • 100 г волоських горіхів
  • 50 г цукатів
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 лимон

Покроковий рецепт приготування

1. Відокремте жовтки від білків і збийте.

2. У збиту жовткову масу додайте вершки і доведіть до кипіння на водяній бані або у каструлі з товстим дном. Постійно помішуйте і стежте, щоб жовтки з вершками не підгоріли. Отриманій масі дайте охолонути.

3. Горіхи обсмажте на сухій пательні або в духовці. Ізюм промийте і просушіть. Натріть цедру одного лимона.

4. Творог двічі перекрутіть у м’ясорубці або перетріть за допомогою блендера. До творогу додайте жовтки, цукор, родзинки, цукати, горіхи, лимонну цедру і ванільний цукор. Додайте нарізане кубиками вершкове масло і збийте сиркову масу за допомогою міксера до пишності і однорідності.

5. У спеціальну форму для Паски викладіть приготовану суміш, попередньо застеливши її двома шарами вологої марлі. Поставте в холодильник під гніт мінімум на 12 годин. За цей час вийде зайва рідина і сирна Паска прийме красиву форму.

6. Після того, як ви виймете готову паску, її можна прикрасити цукатами за вашим смаком.

Смачного!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here