Вже незабаром у нововолинських маршрутках встановлять систему GPS-моніторингу

1
2279

У Нововолинську запрацює система супутникового моніторингу громадського транспорту.  Таке рішення ухвалили під час чергового засідання виконавчого комітету.

Начальник відділу транспорту, зв’язку, організації безпеки дорожнього руху та паркування Юрій Коцура стверджує, що від цього нововведення виграють всі: і місцева влада, і перевізники, і пасажири.

Перш за все, це дозволить забезпечити значно кращу організацію, управління та контроль за рухом маршруток. Встановлення GPS- навігаторів на кожному транспортному засобі дасть можливість:  відстежувати поточне місце розташування машин та повідомляти про зміну графіку встановленого маршруту.

Юрій Коцура переконаний: система спутникового моніторингу громадського транспорту значно покращить якість послуг. Пасажири зможуть за допомогою безкоштовного мобільного додатку дізнатись точний розклад руху маршрутки, також завдяки впровадженню системи, у майбутньому на місцевих зупинках запрацює електронне табло, яке інформуватиме час прибуття та відправки маршрутки. Окрім цього, зміниться вид оплати проїзду – буде впроваджено електронний квиток.

Яка фірма забезпечить організацію GPS-моніторингу на міських маршрутках покаже конкурсний відбір.

«Під час чергового засідання виконавчого комітету було затверджено Порядок проведення конкурсу з визначення підприємства, яке буде забезпечувати організацію GPS-моніторингу.  Для цього буде подане оголошення про початок конкурсу, після чого претенденти подаватимуть свої пропозиції разом із відповідним пакетом документів, опісля на конкурсному комітеті буде визначене підприємство-переможець і вже з ним укладатиметься відповідний договір, у якому передбачено протягом трьох місяців встановити GPS-моніторинг у маршрутках міста. Але перед цим ця фірма має розробити карту міста й схему маршрутів громадського транспорту, а перевізники – встановити в своїх маршрутках GPS-трекери», – розповів Юрій Коцура.

Він зауважив, що думку перевізників запитувати не будуть, адже це рішення – обов’язкове для виконання. Запровадження GPS-моніторингу прописане в конкурсних умовах для визначення перевізників для роботи на міських автобусних маршрутах.

Юрій Коцура сподівається, що у Нововолинську система супутникового моніторингу запрацює уже восени.

 

 

 

1 коментар

  1. […] Нагадаємо, під час червневого засідання виконавчого комітету затвердили порядок проведення конкурсу з визначення підприємства, яке буде забезпечувати організацію GPS-моніторингу. […]

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here