Великдень вже зовсім близько, тому ми хочемо поділитися покроковим рецептом смачної і досить легкої в приготуванні сирної паски без випічки. Вона вдало доповнить ваш святковий стіл та обов’язково сподобається усім членам родини.
Інгредієнти
- 1 кг сиру
- 250 мл вершків 10% жирності
- 5 яєць
- 2 склянки цукру
- 250 г вершкового масла
- 100 г родзинок
- 100 г волоських горіхів
- 50 г цукатів
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 лимон
Покроковий рецепт приготування
1. Відокремте жовтки від білків і збийте.
2. У збиту жовткову масу додайте вершки і доведіть до кипіння на водяній бані або у каструлі з товстим дном. Постійно помішуйте і стежте, щоб жовтки з вершками не підгоріли. Отриманій масі дайте охолонути.
3. Горіхи обсмажте на сухій пательні або в духовці. Ізюм промийте і просушіть. Натріть цедру одного лимона.
4. Творог двічі перекрутіть у м’ясорубці або перетріть за допомогою блендера. До творогу додайте жовтки, цукор, родзинки, цукати, горіхи, лимонну цедру і ванільний цукор. Додайте нарізане кубиками вершкове масло і збийте сиркову масу за допомогою міксера до пишності і однорідності.
5. У спеціальну форму для Паски викладіть приготовану суміш, попередньо застеливши її двома шарами вологої марлі. Поставте в холодильник під гніт мінімум на 12 годин. За цей час вийде зайва рідина і сирна Паска прийме красиву форму.
6. Після того, як ви виймете готову паску, її можна прикрасити цукатами за вашим смаком.
Смачного!