В області зафіксовано новий різновид штаму COVID-19

0
389

За даними епіднагляду у Волинській області спостерігається тенденція до росту захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19, що повторює загальнодержавну тенденцію.

За 31 тиждень (з 1 по 7 серпня) на COVID-19 захворіло вдвічі  більше волинян  в порівнянні з попереднім тижнем (119 випадків хвороби проти 59 за 30 тиждень), в тому числі зросла  кількість захворілих дітей, повідомляють у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Вірусологи ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» постійно направляють зразки матеріалу від хворих на COVID-19 у референс – лабораторію ДУ «ЦГЗ МОЗ України» для виявлення мутацій. За результатами досліджень на Волині  виявлено циркуляцію нового різновиду вірусу Омікрон, що спричинив ріст захворюваності в Європі та уже зареєстровано в інших областях України.

Під час епідрозслідування встановлено, що хвора, у котрої виявили новий різновид Омікрону, прибула  в Україну з Італії (мешканка Луцького району).

Штам Омікрон  ВА.5 відрізняється від інших штамів більшою заразністю. Тому, нагадуємо, що вакцинація – єдиний надійний захист. Людина повинна отримати дві дози вакцини, як вакцинальний комплекс, а через шість місяців – зробити бустерну дозу.

Також в Україні дозволена друга бустерна доза для людей, старших 60 років і для хто, хто має імунодефіцитні стани. Ця доза вводиться після чотирьох місяців після отримання першої бустерної дози.

Область забезпечена в достатній кількості вакцинами КОРОНОВАК та КОМІРНАТІ. Якщо у вашому населеному пункті є безпечний доступ до пунктів та центрів вакцинації — зверніться туди, щоб отримати щеплення.

Перелік пунктів та центрів за посиланням: https://bit.ly/vaccinationpoints

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here