Родина підприємців з Благодатного організувала дозвілля для дітей-переселенців

0
446

Не лише Нововолинськ, а ціла наша громада стала затишним прихистком для тисяч переселенців. Багато родин із дітками оселилося у Благодатному. Про дозвілля малечі тут подбала родина підприємців Володимира та Наталії Купровських. Про це повідомляють на сторінці Нововолинської міської ради.

Діти, які зі своїми батьками знайшли прихисток в Благодатному, були дуже налякані війною. Тому прийшла ідея проводити зустрічі, щоб розвіяти їхню тривожність, – розповів Володимир Купровський.

Переглядали мультики, їли солодощі, грали в ігри, проходили квести, малювали, ліпили, стрибали на батуті, разом ходили в кафе, разом молилися до Бога за мир в нашій країні.

Діти відвідували гурток англійської мови, який започаткували спільно з переселенкою Юлею Вакулик, вчителькою з Чернігова. У приміщенні молодіжного простору «The HUB» працювала волонтерська перукарня. Завдячуючи Тетяні Андрієвській, власниці мережі салонів краси в Києві, діти та батьки могли оновити свої зачіски.

Дім родини Купровських перетворився на гуманітарний склад та тимчасовий гуртожиток. Коли хтось із гостей повертався додому, то казав «Прощавай», а лише – «До зустрічі».

Війна зробила наш народ дружнім. Кожен навчився цінувати те, що має. І ще з’явилося чітке усвідомлення того, що чужих дітей не буває. Ця війна змінила всіх. Українці багато настраждалися та багато чого втратили, але й навчилися в проломі стояти один за одного. Це дуже цінно!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here