У Нововолинську показали кіно в укритті

0
585

У воєнний час українські музеї захищають та зберігають унікальне історико-культурне надбання нашої країни, попри це поступово відновлюють свою діяльність, зокрема з нагоди Міжнародного дня музеїв провели низку заходів. Його відзначають щороку 18 травня. Пам’ятна дата запроваджена рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв у 1977 році. Цей день є приводом для того, щоб привернути увагу громадськості до музейної діяльності й показати, наскільки ця діяльність важлива для суспільства.

Так, з нагоди професійного свята Нововолинський міський історичний музей продовжив ідею «Ніч у музеї», яку започаткував минулого року. Цьогоріч 18 травня в укритті провели кінопоказ для жителів та гостей громади. Присутні мали змогу переглянути фільм «Наші котики». Це український комедійний фільм режисера Володимира Тихого про пригоди у 2014 році бійців української армії під час російсько-української війни на Сході України.

«Сьогодні ми хочемо донести до відвідувачів новий формат – фільм в укритті. Кінострічка, яку ми покажемо, про наших бійців. Про те, що відбувалося 8 років тому, що відбувається зараз », – зазначила директорка музею Ірина Костюк.

Серед присутніх були заступниця міського голови Нововолинська Вікторія Скриннік та начальниця відділу культури Марія Душук.

«Хочу привітати наших дівчаток, що працюють в музеї, з професійним святом. Хочу побажати усім нам миру, затишку, щоб ми почували себе в безпеці. Кіно з гумором, відверте та справжнє.Пам’ятайте, що і під час війни нормально плакати чи сміятися», – звернулась до присутніх Марія Душук.

Варто зазначити, що попри воєнний стан, музеї намагаються працювати й пропонують відвідувачам цікаві та пізнавальні події. Тож запрошуємо охочих відвідати Нововолинський міський історичний музей, аби ще більше дізнатися про історію міста.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here