«Подаруй оберіг солдату»: у Нововолинську провели культурно-патріотичну акцію

0
937

Щороку у третій четвер травня в Україні відзначають Всесвітній день вишиванки.

Вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу. Вона яскраво зображає особливу національну традицію народу, тому не дивно, що існує свято, присвячене їй. Метою Дня вишиванки є популяризація вишитого етнічного одягу та вшанування українських традицій. Цього дня заведено вдягати національне вбрання.

З нагоди свята на майдані Незалежності у Нововолинську провели культурно-патріотичу акцію «Подаруй оберіг солдату». Ініціатор ідеї та організатор – Нововолинський міський Палац культури. Жителі та гості нашої громади, учні разом з педагогами, а також колектив Палацу культури власноруч створювали вишиті іменні обереги для військових ЗСУ.

Оберіг – це символ приналежності до роду та нації, ознака українськості. Закодована інформація у візерунку оберігає від ударів долі та захищає від злих сил.

«Кожен оберіг символізує ім’я захисника. Це такий QR-код в якому закладена вся магія імені. Ми вишиваємо, ламінуємо та прикріплюємо кілечка, а потім будемо відправляти нашим Захисникам. Нам передали імена та кількість, тому від нашого міста, від наших людей ми хочемо зробити військовим такий подарунок. Дуже приємно, що багато людей відгукнулося. Я думаю, що сьогодні ми зробимо хорошу справу», – розповіла директорка Нововолинського міського Палацу культури Марія Олійчук.

Також під час заходу тривав збір коштів, які передадуть на потреби українських військових.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here