У Нововолинську зростає рівень захворюваності на коронавірус серед дітей

0
646

У порівнянні з минулим тижнем у Нововолинській територіальній громаді спостерігається ріст захворюваності на COVID-19 майже у чотири рази. Зокрема, збільшилася кількість нових випадків серед дітей шкільного віку, медиків та працівників навчальних закладів міста. Також мешканці частіше почали звертатися до сімейних лікарів з симптомами ГРВІ.

Завідувачка Нововолинського відділення Володимир-Волинського районного відділу ДУ “Волинський обласний лабораторний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Наталія Мариніна проінформувала щодо епідситуації на території громади Нововолинської територіальної громади.

Так, усього з початку епідсезону захворіло понад 6 700 осіб. З них серед дітей – майже 500 випадків. Серед медиків – понад 300. Як зазначає завідувачка, щоденно спостерігається збільшення кількості звернень. Власне, за останню добу отримали 33 повідомлень від жителів громади, а з початку спостереження – понад 12 тисяч. Сьогодні активно хворіють 169 жителів громади – 14 дітей віком до 17 років, майже 50 людей, які працюють на місцевих підприємствах. Найвразливішою категорією населення залишаються пенсіонери – 40 осіб. Нагадаємо, що за останню добу у Нововолинську зареєстровано 29 нових випадків.

Завідувачка каже, що тішить лише те, що менше летальних випадків та госпіталізованих. З початку року в Нововолинській територіальній громаді зареєстровано 5 летальних випадків від ускладнень коронавірусу. Проте, більше почали хворіти діти. Нині хворих школярів фіксують у різних навчальних закладах.

“Також спостерігається ріст захворюваності серед школярів. За останній тиждень в різних навчальних закладів виявлено 10 випадків коронавірусної інфекції у дітей до 14 років“, – каже вона.

Окрім цього, новою загрозою для жителів Волині є новий штам “Омікрон”, який захопив уже 10 областей. Даний тип вірусу легше поширюється серед людей, уражає молодь та має трохи іншу симптоматику. 

“У хворих фіксують нежить, головний біль, кашель та втому. У більшості випадків спостерігається чхання та біль у горлі. Також одним із симптомів є хриплий голос. На втрату нюху та смаку скаржаться менше хворих. Крім цього, інкубаційний період нового штаму набагато менший, аніж у “Дельти”. Швидше розповсюджується”, – додала Наталія Мариніна.

Читайте також: Новий штам коронавірусу «Омікрон» вперше зафіксували на Волині

Щоб захиститися від коронавірусної хвороби фахівці закликають щеплюватися. А також і щеплювати дітей, аби вберегти їх від захворювань. До слова, паралельно із вакцинацією першою та другими дозами у Нововолинську розпочали вакцинувати бустерною дозою. З початку року такою можливістю скористалися 300 осіб.

Нагадаємо, що у шахтарському місті імунізацію проводять: 

  • на базі амбулатрії ЗПСМ №2 (провулок Поштовий 1, частина центру зайнятості). Години роботи: з 9.00 до 17.00. Номер телефону для запису: 068 733 66 29;
  • на базі амбулатрії ЗПСМ №3 (проспект Дружби 19, біля міської лазні). Години роботи: з 9.00 до 17.00. Номер телефону для запису: 096 56 604 31.

Читайте також: У Нововолинській територіальній громаді спостерігається ріст захворюваності на COVID-19 та ГРВІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here