Вогнеборець з Іванич врятував шістьох людей з пожежі у новорічну ніч

0
392

1 січня начальник 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Іванич ГУ ДСНС у Волинській області майор служби цивільного захисту Олександр Хом’як, перебуваючи поза чергуванням, урятував п’ятьох молодих людей та дорослого чоловіка під час пожежі в житловому будинку.

Так, 1 січня близько 8:00 вогнеборець поспішав у розташування підрозділу для проведення ранкової зміни рятувальників. По дорозі в одній з осель у селищі Іваничі він помітив густий дим, що вихоплювався з-під даху житлового будинку. Оцінив обстановку та підбіг до будинку. Двері оселі були зачинені, отож Олександр почав стукати у вікна, аби розбудити господаря і людей, що спали люди після святкування Нового року.

“Нарешті вдалося розбудити одну з дівчат, що була в будинку і вона відкрила двері. Вскочив  у кімнату та, піднявши другу дівчину, вивів на їх вулицю. Вернувся, щоб обстежити усі приміщення  в будинку. У другій кімнаті він знайшов трьох хлопців та вивів на свіже повітря. Після цього провів повторний огляд і в третій кімнаті виявив сплячого власника будинку, якого теж вивів із задимленої хати”, – розповів Олександр Хом’як.

Опісля начальник повідомив осіб, що потрібно винести матеріальні цінності з будинку. Відтак, разом із сином власника вони винесли на вулицю цінні папери, документи, електротехніку телевізор, комп’ютер.

Як інформують на сайті ГУ ДСНС України у Волинській області, о 8:57 на місце події прибула чергова варта служби 101 і Олександр Хом’як, як начальник частини, очолив гасіння пожежі, відключив електроенергію в коридорі будівлі, а також  на загальному  щитку на вулиці.

Вогонь, який вирував на горищі оселі, приборкали працівники місцевої 18-ї ДПРЧ 5-ї ДПРЧ м. Нововолинська ГУ ДСНС  України у Волинській області. Знищено тільки 10 м2 перекриття, речі домашнього вжитку, пошкоджено 10 м2 даху, 15 м2 стін. Ймовірною причиною виникнення пожежі стало коротке замикання електромережі.

Завдяки оперативному реагуванню та рішучим діям начальника 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини  ГУ ДСНС у Волинській області  майора служби цивільного захисту Олександра Хом’яка врятовано шість життів (п’ятьох юнаків віком 16-18 років та дорослого чоловіка), пожежа була ліквідована з мінімальними збитками.

До слова, начальник 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Іванич ГУ ДСНС у Волинській області майор служби цивільного захисту Олександр Хом’як працює з 2004-го року і на його рахунку чимала кількість врятованих життів. Вогнеборець закликає громадян не нехтувати правилами безпеки, берегти себе та близьких, а в разі небезпеки – телефонувати за номером «101».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here