У Нововолинську хочуть ввести обов’язковий реєстр домашніх улюбленців

0
202

30-го грудня у Нововолинській міській раді відбулися громадські слухання. Обговорювали проєкт рішення «Про затвердження Правил утримання тварин на території населених пунктів Нововолинської міської територіальної громади».

Власне, з метою покращення рівня безпеки та забезпечення комфортних умов на території Нововолинської громади для жителів депутатам пропонують прийняти правила, яких повинні будуть дотримуватися власники домашніх улюбленців. У рішенні визначено конкретні умови вигулу тварин, наявності намордників. Також усі тварини мають бути зареєстровані у міжнародній базі “Animal ID”. Це інноваційна платформа для власників домашніх тварин. Кожному улюбленцю видається відповідний код. Цифрові ідентифікатори захищають твоїх тварин від втрати, або ж це може спростити пошук власника в разі втрати або крадіжки тварини, код підтверджує право володіння. У випадках жорстокого поводження з твариною дозволить визначити господаря та застосовувати норми щодо адміністративної відповідальності щодо нього.

Так, це питання винесуть на найближчу сесію міської ради, яка відбудеться уже у 2022 році. Якщо більшість депутатів підтримає це рішення, то на порушників правил чекатиме відповідальність та штрафи від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here