Всеукраїнську акцію “16 днів проти насильства” провели у Нововолинську

0
483

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують свої зусилля заради об’єднуючої мети – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Зокрема, в рамках Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” у Нововолинську пройшов захід під назвою “Зупини насильство – обери майбутнє!”. Акція була проведена Управлінням соціального захисту населення виконавчого комітету Нововолинської міської ради спільно із соціальними партнерами. Так, аби підтримати ініціативу сьогодні, 25-го листопада, на бульварі Шевченка зібралася чимала кількість жителів міста.

Як повідомили організатори, таким чином вони намагаються звернути увагу громадян на те, що насильство зазвичай має системний характер та деформує особистість.

“Нам дуже прикро, що ми звикли сприймати насилля, як щось неминуче. І коли це відбувається поряд з нами, у нас дома, у сусідів, школі чи на вулиці – ми можемо і повинні зупинити його. Найголовніше зрозуміти, що економічний, фізичний та економічний примус – це не норма. І у випадку, коли людина не може вирішити це самотужки, вона має знати, куди й до кого звертатися. Говорити про це, а не мовчати”, – звернулася до присутніх начальниця УСЗН Наталія Волчанюк.

Зауважимо, що за статистикою у світі від фізичного насильства потерпає кожна п’ята жінка. Миритись з образами та приниженням доводиться кожній третій. Окрім цього, від насильства страждають як жінки, так і чоловіки.

“Кожен з нас має уявити для себе, що про цю тему треба говорити. Треба відкриватися. Згідно із соціологічними дослідженнями України можна зробити висновок – більшість наших дітей страждають від асоціального ставлення з боку батьків і інституцій, які теоретично були створені саме для того, щоб допомогти та підтримати таких дітей”, – зауважила заступниця міського голови Нововолинська Вікторія Скриннік.

Директор БФ “Карітас-Волинь” о. Володимир Кметь розповів, що протягом року їхня організація надала допомогу понад 10 жінкам разом із дітьми: “Хочемо створити безпечні умови, де кожна потребуюча людина може прийти, аби отримати підтримку. Відчути ту теплоту, любов і знати, що вона не одинока. В нашій організації протягом цього цілого року ми вже надали консультацію понад 10 жінкам з дітьми, які отримують психологічну допомогу. А також наша організація об’єднується з іншими й разом ми створюємо ті спільні простори, де кожна родина може отримати безпечне перебування. Маємо надію, що ми зможемо створити такі умови та бути тою об’єднавчою силою для знедолених”.

 

Кольором акції є символічний помаранчевий. Адже саме він символізує світле та вільне від насильства майбутнє.

В рамках акції діяла виставка дитячих малюнків, а також декілька тематичних фотозон. Перехожі отримували листівки з інформацією про установи та організації, в яких можна отримати допомогу.

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here