У Нововолинській міській раді відбувся День депутата

0
305

Сьогодні, 24-го листопада, під головуванням міського голови шахтарського міста Бориса Карпуса в Нововолинській міській раді відбувся День депутата. Обранці попередньо розглянули матеріали чергової сесії міськради, проведення якої передбачено 26-го листопада. Оскільки усі земельні питання розглядаються поіменно, тому на порядок денний винесено понад 100 питань.

День депутата, як завжди, насичений, дискусійний і конструктивний. Депутати обговорили проєкти рішень, які пропонуються на розгляд пленарного засідання та заслухали доповідачів.

Першим заслухали звіт директора комунального некомерційного підприємства “Нововолинська центральна міська лікарня” Олега Шипелика про роботу установи за 2021 рік. Також очільник доповів про внесення змін до “Програми розвитку і підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Нововолинської міської територіальної громади на 2019-2021 роки” затвердженої рішенням міської ради від 23 травня 2019 року.

Окрім цього, ще одне питання, яке винесли на обговорення – про реорганізацію комунального підприємства “Управляюча житлова компанія №2 Нововолинської міської ради.

“Пропонується реорганізувати управляючу житлову компанію №2 шляхом її приєднання до управляючої житлової компанії №1. Встановити, що УЖК №1 буде правонаступником усього майна УЖК №2. Також даним проєктом рішення створюється реорганізаційна комісія”, – доповіла начальниця Управління економічного розвитку проєктної діяльності та інвестицій Тетяна Корнійчук 

Міський голова Нововолинська Борис Карпус переконав, що кількість будинків, які станом на сьогодні обслуговують дві житлові компанії, може обслуговувати лише одне. Адже у планах міського голови, аби у місті було якогомога більше ОСББ.

“На сьогодні у нас 475 будинків багатоквартирних. З них 235 створені ОСББ. Відповідно ті, що залишаються – обслуговуються УЖК. Я думаю, поки реорганізація відбудеться, то  якраз для одного УЖК буде достатньо. Це не критична ситуація, це по-перше. А по-друге, в ідеалі було б якщо зайшла приватна житлова компанія” – каже Борис Сергійович.

Окрім цього, міський голова зазначив, що проводив перемовини із компанією із Луцька, яка готова працювати у Нововолинську.

На сесії Нововолинської міської ради, що відбудеться 26-го листопада, депутати обиратимуть старосту Грядівського старостинського округу. Сьогодні ж розглянули питання про затвердження старости та про її включення до складу виконавчого комітету міськради. Нагадаємо, що кандидатуру Наталії Яковинець запропонував сам мер. До слова, уже відбулися громадські слухання. Кандидатка на посаду старости поінформувала жителів округу про свій фаховий досвід, професійні здобутки та громадську роботу. Окреслила власне бачення напрямків розвитку громади у найближчі роки.

До слова, заслухали ще низку інших питань – про виконання бюджету міської територіальної громади за 9 місяців 2021 року, про відкриття інклюзивної групи у Нововолинському закладі дошкільної освіти №4 та низку земельних.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here