Надзвичайна ситуація через брак газу та ріст захворюваності на COVID-19: відбулося засідання ТЕБ та НС

0
406

Сьогодні, 13-го жовтня, у Нововолинській міській раді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У порядку денному розглядалося питання щодо виникнення надзвичайної ситуації, яка пов’язана із відсутністю постачання природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період. А також  про актуальну інформацію щодо ситуації з коронавірусом у Нововолинську.

Через зростання цін на блакитне паливо, постачальники послуг не можуть виконати умови контрактів. Бюджетні установи відповідно теж не можуть оплатити вартість опалення.

Власне, визнання надзвичайної ситуації дозволить укладати договори на постачання природного газу із “Нафтогаз Трейдинг”, як з постачальником останньої надії. Ціна на газу буде фіксованою – 16 гривень 80 копійок за кубометр.

Відтак, спочатку заслухали директора комунального підприємства “Нововолинськтеплокомуненерго” Олександра Мотику. Він доповів про те, що новий опалювальний сезон розпочався раніше, ніж усі очікували й підприємству прийдеться економити, аби жителі Нововолинська не лишися без опалення.

Зокрема змінилися й умови постання природного газу. Відповідно до заключених угод з “Нафтогаз Трейдинг” підприємству доведені ліміти природного газу на жовтень місяць в меншому обсязі. Тож з метою недопущення збільшення витрат, аби не купувати газ за ринковими цінами підприємство змушене призупиняти подачу теплоносія протягом дня.

“Словом, того обсягу, що нам виділив “Нафтогаз Трейдинг” –  недостатньо. Ми зверталися до них, але позитивної відповіді не отримали. Вони не можуть змінити обсяги. Тому нами було прийняте рішення, що у теплу пору доби ми будемо призупиняти подачу теплопостачання, щоб вкластися в обсяги. Адже, якщо нам цього не вистачить – ми будемо змушені купувати дорожче”, – каже директор підприємства.

Олександр Мотика зазначив, що вони зроблять усе можливе, аби забезпечити нововолинців теплом на увесь опалювальний період.

Також, уже традиційно повідомили про епідситуацію та кількість щеплених проти коронавірусної інфекції. У Нововолинській громаді зростає відсоток вакцинованих проти коронавірусу.  Загалом у громаді імунізовано 38% населення, це 18031 особа.

За словами заступниці головного лікаря КНП “Нововолинський центр ПМСД” Людмили Корзонюк, пункти щеплення в амбулаторіях ЗПСМ № 2 та №3 працюють щоденно з 09:00 до 17:00. Вакцини доступні.

Міський голова повідомив, що майже у всіх закладах освіти щеплено понад 80% персоналу, в чотирьох – 100%. Борис Карпус висловив вдячність освітянам, що відповідально поставилися до здоров’я свого, а також і підопічних.

Однак, захворюваність серед населення зростає. Зокрема, за останню добу у Нововолинській територіальній громаді зафіксували 35 нових випадків. Активно хворіють 266 жителів.

Заступниця завідувача Нововолинського відділення ДУ «Волинський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Любов Коновалюк зазначила, з кінця вересня почався різкий підйом. Якщо раніше реєстрували 5 випадків на день, то сьогодні по 20-30. крім цього, спостерігається висока захворюваність серед дітей до 17 років. За минулий тиждень зареєстровано 25 випадків COVID-19.

Нагадаємо, що з 11 жовтня Волинь знаходиться у “помаранчевій” зоні карантину.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here