Більшість шкіл Нововолинська можуть перейти на «дистанційку»

0
615

У зв’язку із запровадженням «жовтого» рівня епіднебезпеки з 23-го вересня усі заклади освіти України мають перейти на дистанційне навчання. Не омине це й Нововолинськ. Це стосується лише учнів 5-11 класів. У шахтарському місті вихованці місцевих шкіл перейдуть в онлайн-режим з 27-го вересня.

Про це стало відомо із засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося сьогодні, 22-го вересня.

Нововолинська міська комісія з ТЕБ та НС з понеділка, 27-го вересня, дозволила працювати у звичайному режимі лише тим ліцеям, де проти коронавірусної інфекції щеплено 80% освітян. Проте, такий відсоток у менше половини шкіл громади. Чого не скажеш про навчальні заклади сіл. У них щеплено майже 100% педагогічних колективів.

За словами міського голови Бориса Карпуса, змінити формат навчання варто саме з понеділка. Адже у багатьох ліцеях шахтарського міста велика кількість імунізованих, але цього не достатньо. Відтак, у них буде декілька днів, аби змінити ситуацію та не піти на “дистанційку”.

Завідувачка Нововолинським відділенням Володимир-Волинського районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Наталія Мариніна доповіла про рівень захворюваності на COVID-19. Вона повідомила, що ще від середини серпня у Нововолинській громаді спостерігається поступове зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію. Щотижня фіксують від 5 до 8 нових хворих. Зафіксовані випадки нового штаму «Дельта».

До слова, є й випадки інфікування коронавірусом у ліцеях Нововолинська. Нагадаємо, що два класи двох закладів освіти громади віднедавна на самоізоляції. На сьогодні на коронавірус активно хворіють 49 жителів громади.

Про рівень вакцинації населення розповіли лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги. Станом на 22 вересня у Нововолинській ТГ щеплено близько 13 тисяч громадян. За словами медиків, громада забезпечена достатньою кількістю вакцини. Зокрема, AstraZeneca, Coronavac та Comirnaty.

На засіданні зазначалося, що працівники лабораторного центру та ЦПМСД регулярно проводять роз’яснювальну роботу, зустрічі для працівників установ, а також працює виїзна бригада медиків. Проте, однаково спостерігається низький рівень вакцинації, до 25%, серед працівників закладів освіти міста.

До слова, дитячі садочки, початкові класи (1-4-ті)  продовжать працювати у звичайному режимі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here