Повідомили, яка ситуація на шахті №9 “Нововолинська”

0
581

Уже майже тиждень шахта №9 “Нововолинська” відключена від електропостачання. Вранці 29 липня її повністю знеструмили за борги.

Голова первинної профспілкової організації шахти №9 “Нововолинська” Тарас Біляк розповів, що ситуація на “дев’ятці” досить напружена. Вдалося домовитися про часткову подачу електроенергії для відкачки води, однак цього недостатньо і копальню затоплює.

“Спільними зусиллями було домовлено, щоб гірникам відновили постачання електроенергії. Просили так само і профспілки. Дзвонили в Міністерство, говорили з міністрами та їх заступниками, щоб напругу давали хоча б для відкачки води. Десь приблизно до 8 годин в день її вмикають, але щоб повністю відкачати воду цього не достатньо. Один із насосів уже втоплений”, – прокоментував Тарас Біляк.

На сьогодні заборгованість підприємства лише за електроенергію складає майже 47 мільйонів гривень. Окрім цього, уже 5 місяців працівникам не виплачують заробітну плату. За словами голови профспілки, люди почали масово розраховуватися. Понад 20 людей уже подали заяви на звільнення. Усього на шахті працює близько 500 людей.

Працівники у всьому звинувачують керівництво копальні, адже через незавершену документацію із ліквідацією шахти ще з квітня 2021 року ні підприємство, ні гірники не отримали кошти, які передбачені державою.

Довідково: у лютому 2018 року шахта №9 “Нововолинська” вийшла зі складу ДП “Волиньвугілля” та набула статусу державного підприємства.

30-го червня 2021 року Міністерство енергетики видало наказ про заходи з підготовки до ліквідації копальні.До 30-го грудня 2022 року ДП «Шахту №9 «Нововолинська» повинні були ліквідувати.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here