Комісія, яка розслідує груповий нещасний випадок на шахті №9 “Нововолинська”, поспілкувалась із травмованими

0
656

Сьогодні, 8 квітня, комісія, яка займається розслідуванням групового нещасного випадку, що трапився із працівниками шахти №9 «Нововолинська» у неділю, 4 квітня, відвідала постраждалих у лікарні.

Експерти приїхали, щоб опитати шахтарів про обставини, що вони відчували під час спуску.

Чоловіки розповіли, що все було добре і спускалися, як завжди. Лише під кінець, коли кліть мала зменшувати швидкість, щось пішло не так. Вона сповільнилась, але однаково була більшою, ніж допустимо.

 

 

 

 

 

Нагадаємо, що державну комісію створено з метою недопущення надалі нещасних випадків. Експерти розслідують причини та обставини падіння кліті. У склад входить 400 осіб, де взяли участь і комітет Держпраці, і Фонд соцстрахування.

 

Травмованим унаслідок нещасного випадку буде виплачено страхові виплати від Фонду соціального страхування України. Зокрема, ДП “Волиньвугілля” уже виплатило постраждалим по півтори тисячі гривень на першочергові потреби у лікуванні. 

Унаслідок обриву ліфтової кліті на шахті №9 “Нововолинська постраждали 11 гірників. Четверо із них нині перебувають у травматологічному відділенні Нововолинської ЦМЛ, ще один – у лікарні в Луцьку. Решта відмовилися від госпіталізації.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here