У Нововолинську зробили перші щеплення проти коронавірусу

0
601

Комунальне некомерційне підприємство «Нововолинська центральна міська лікарня» сьогодні, 3 березня, розпочало вакцинацію своїх працівників.

Т.в.о. директора КНП “НЦМЛ” Андрій Сторонський розповів, що бажання щепитися виявили 29 лікарів. Є і такі, що відмовились, але в силу певних показів. Велика кількість вже перехворіли на COVID-19 і вони не потребують ін`єкції мінімум перших шість місяців, а то й до року.

Медики отримали вакцину виробництва Oxford/AstraZeneca. Дотримуючись усіх вимог, у Нововолинську вакцинацію здійснила мобільна бригада, яка створена на базі КП «Луцький ЦПМД ».

“Сподіваюся, що все пройде успішно. Це буде добрий приклад для інших медичних працівників і тих людей, які підлягають до першої хвилі щеплень”,- зазначив Сторонський.

До слова, перед ін`єкцією усім виміряли температуру та провели інструктаж. Після уколу за пацієнтами обов’язковий нагляд лікаря протягом 30 хвилин, щоб убезпечитися від можливої реакції. Протягом місяця кожен щеплений перебуватиме під пильним контролем свого сімейного лікаря.

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here