Вісім ліцеїв та дві гімназії: пропонують змінити назви та типи навчальних закладів Нововолинської громади

0
526

Починаючи з 2018-2019 навчального року для першокласників «Нової української школи» докорінно змінена система здобуття середньої освіти. Відповідно до Закону України «Про освіту» середні навчальні заклади перейшли на 12-річну освіту.

Повну загальну середню освіту поділятимуть на три рівні: початкову (1-4 класи) — І ступеня, базову (5-9 класи) — ІІ степеня та профільну (10-12 класи) — ІІІ ступеня. Заклади, які надаватимуть послуги базової освіти — І-ІІ ступенів — називатимуться гімназіями, а заклади, які надаватимуть послуги також профільної освіти — І-ІІІ  ступеня — ліцеями. Окремо існувати зможуть і початкові школи — І ступеня.

Відтак органи місцевого самоврядування повинні прийняти рішення про зміну типів на назв шкіл, аби привести їх у відповідність згідно з законами «Про освіту» та «Про загальну середню освіту». Такі рішення місцевими радами повинні прийматись уже зараз, адже запрацювати школи як гімназії та ліцеї повинні  з 2022 року, а до цього часу необхідно здійснити ще низку організаційних заходів задля ефективного функціонування цих закладів освіти.

Відтак, на офіційному сайті Нововолинської міської ради оприлюднено проекти рішень, котрими пропонується змінити типи та назви десяти загальноосвітніх навчальних закладів на заклади загальної середньої освіти. Зокрема, йдеться про шість шкіл міста, школу у селищі Благодатному, а також навчальні заклади сіл Гряди, Низкиничі та Грибовиця. Зміни внесуть також і в статути закладів.

Окрім того, згідно з нормами нового освітнього законодавства перейменують також усі дитячі садочки територіальної громади.

Загалом пропонують змінити назви та типи 22 навчальних закладів. Відповідні проекти рішень повинні бути ухвалені депутатським корпусом під час засідання Нововолинської міської ради 25 лютого.

Нагадаємо, раніше у Нововолинську уже перейменували два навчальні заклади – гімназію у ліцей №8 та спеціалізовану школу №1 – колегіум у ліцей №1.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here