За ухиляння від виконання військового обов’язку можуть відкрити кримінальні справи щодо 14 нововолинців

0
541

На засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради проаналізували стан військового обліку на території міста Нововолинська та селища Благодатного у 2020 році та завдання щодо його покращення у 2021-му.

Як доповів старший офіцер мобілізаційного відділення, капітан Віталій Тесленко, упродовж минулого року Нововолинським об’єднаним районним територіальним центром комплектувань та соціальної підтримки проводився комплекс заходів спрямованих на належне ведення обліку та контролю за його станом.

«Загалом, за 2020 рік проведено 35 перевірок і притягнуто до адміністративної відповідальності 114 осіб, які порушили Закон України “Про військовий обов’язок і військову службу”. За ухиляння від виконання військового обов’язку направлено матеріали у поліцію для порушення кримінальних справ щодо 14 осіб», – повідомив Віталій Тесленко.

На деяких підприємствах стан ведення військового обліку неповною мірою відповідає вимогам законів України і інших нормативно-правових актів та потребує покращення організації роботи.

Зокрема, недостатньою визначили роботу: ТзОВ “Імперія жирів” (Мариненко О.М.); ВП «Волиньвантажтранс» (Кондратюк О.М.); ТзОВ «Завод Промлит» (Нагорний А.Є); ТзОВ «Механічно-ливарний завод» (Євстіфейкін О.А.); ДНЗ «Нововолинський ЦПТО» ( Приступа В.І.).

«На працівників, які займаються веденням військового обліку на даних підприємствах, складено протоколи про адміністративні правопорушення. Всі вони притягнуті до відповідальності і сплатили штраф», – зазначив Тесленко.

Присутні на засіданні представники підтприємств повідомили, що всі порушення було виправлено.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here