Школи на канікули, чергові групи у дитсадках, обмежена кількість покупців у магазинах: що зміниться у Нововолинську з понеділка

0
5569

Напередодні стало відомо про те, що Нововолинськ із понеділка, 19-го жовтня, переходить із “помаранчевої” до “червоної” карантинної зони. Відтак у шахтарському місті сьогодні засідала комісія з питань ТЕБ та НС.

Насамперед міський голова Віктор Сапожніков наголосив, що ситуація у Нововолинську із захворюваність на Covid-19 з кожним днем погіршується, вимог карантину дотримуються лиш одиниці.

Я вже неодноразово звертався і до населення і до органів контролю. Ситуація у Нововолинську чим далі погіршується. На жаль, у громадському транспорті люди заходять у масках, однак відразу їх знімають, на ринках продавці торгують без масок, контейнери не оснащені захисними екранами, майже ніде немає температурного скринігу, у магазинах та супермаркетах давно ніхто не контролює кількість відвідувачів“, – зазначив мер міста.

За словами Віктора Сапожнікова, саме усе вищевказане є рушійною силою значного росту кількості хворих на коронавірус.

До слова, згідно із постановою, у “червоній” карантинній зоні заборонена робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти та культури, діяльність ТРЦ, кафе, ресторанів, спортзалів, відвідування закладів торгового і побутового обслуговування населення, відвідування соцустанов, де перебувають люди похилого віку. Масові заходи дозволено проводити за участі не більше 20-ти осіб, припиняються планові госпіталізації до лікарні. У приміщенні дозволено перебувати лише у масці чи респіраторі. Міський голова зазначив, що готовий приймати рішення стосовно комунальних закладів, до прикладу шкіл та дитсадків.

Я готовий винести рішення щодо комунальних закладів, тих, що підпорядковані міськраді. Щодо інших – я зачитав постанову, ви все почули, від мене це не залежить. Я не маю права зупиняти, відновлювати чи забороняти роботу інших закладів, однак відповідне рішення прийняла державна комісія. Я звертаю увагу поліції, займісться цим питанням, бо це ваша робота. Я нічого не відчиняв і зачиняти не буду“, – зазначив мер міста.

Відтак, присутні представники контролюючих служб обговорили стан захворюваності у місті Нововолинську та вирішили школярів відправити на дострокові канікули, у дитсадках залишити лише чергові групи, обмежити кількість відвідувачів у закладах торгівлі і зобов’язати як продавців, так покупців одягати маски та користуватися антисептиками.

Накінець, міський голова наголосив на жорсткій необхідності контролю за дотриманням карантинних вимог і зобов’язав контролюючі служби складати протоколи на порушників.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here