У МОЗ переглянуть обмеження роботи шкіл та садочків у “червоній зоні”

0
313

Міністерство охорони здоров’я пропонує внести зміни до постанови про роботу дитячих садків і шкіл у “червоних” карантинних зонах.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає Главком.

Ляшко зазначив, що рішення про роботу дошкільних та навчальних закладів в “червоних” зонах мають прийматися спільно з місцевою владою та регіональною комісією ТЕБ та НС.

Також Ляшко повідомив, що в “червоній” зоні не будуть відразу застосуватися всі обмеження, а лише характерні для певної адміністративної одиниці, які дадуть найбільш позитивний ефект.

“Щоб ми мали спільну відповідальність центральної і місцевої влади за ті обмеження, які вводяться, що за ними буде здійснюватися контроль, і на це буде вплив. Тому школи і дитячі садочки є в переліку тих обмежень, які можуть заборонятися в “червоній” зоні, але рішення, чи будуть вони закриватися в цьому конкретному районі чи місті, буде прийматися спільно національним рівнем з органами місцевого самоврядування”, – наголосив санітарний лікар.

За словами Ляшка, будуть запропоновані зміни стосовно роботи шкіл в інших зонах. Зокрема, якщо в навчальному закладі 50% і більше класів відправлено на самоізоляцію через виявлення хворих на коронавірусну інфекцію, то такі школи повинні закриватися на 14 днів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here