Про виконання та наповнення обласного бюджету у період карантину

0
438

Обласний бюджет за сім місяців 2020 рок виконаний на 95,4%. Із запланованих 2 мільярди 945 мільйонів 8 тисяч гривень надійшло 2 мільярди 809 мільйонів 7 тисяч, недобір становить понад 136 мільйонів гривень. Якщо в області буде зберігатися контрольована ситуація із захворюванням на COVID-19 та не вводитимуться жорсткі карантинні обмеження, то до кінця 2020 року передбачаємо, що ситуація із наповненням обласного бюджету вирівняється. Йдеться на сайті Волинської ОДА.

Про це розповів директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк в ході сьогоднішньої наради під керівництвом голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка та за участю голови облради Ірини Вахович.

Також участь у нараді взяв заступник голови ОДА Олександр Троханенко та профільні керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

«У липні рівень виконання бюджету в цілому по області знизився на 0,6 відсотка, обласного – на 0,8 відсотка, – розповів Ігор Никитюк. – В цілому по області не виконані бюджетні призначення по податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), платі за надання адміністративних послуг, акцизному податку на пальне та орендній платі за майно, що перебуває в комунальній власності».

Основними причинами невиконання плану надходжень ПДФО, на переконання головного фінансиста області, є повне або часткове зупинення діяльності окремими суб’єктами господарювання на період дії карантинних заходів.

Що ж до виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, то ситуація і надалі залишається контрольованою. Заборгованість не зафіксована.

Окрім розгляду загальної картини наповнення та видатків обласного бюджету, учасники наради обговорили шляхи оптимізації витрат у соціальній, спортивній та культурній сферах. З цього приводу заслухані доповіді керівники профільних управлінь ОДА.

Зокрема, з приводу оптимізації коштів, виділених на сферу фізичної культури, спорту та молоді, Ігор Дмитришин звернувся до присутніх депутатів обласної ради не знімати кошти із цієї сфери. Адже до кінця року відбудеться ряд обласних та всеукраїнських змагань, на участь у яких необхідні бюджетні кошти.

За підсумками наради, прийнято рішення і надалі тримати питання виконання усіх бюджетів області на контролі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here