Встановлені камери у Нововолинську допомагають розкривати злочини

0
1004

У Нововолинську функціонує  81 камера відеоспостереження, з них 4 – камери «Номерок», які здатні розпізнавати та опрацьовувати номерні знаки транспортних засобів, обличчя водіїв та пасажирів.

Як зазначив головний поліцейський Нововолинська Василь Бучинський, нині ведеться робота зі встановлення ще трьох камер «Номерок».  Система відеогнагляду придбана за кошти міського бюджету.

За словами Василя Бучинського вуличні камери відеонагляду суттєво допомагають у розкритті злочинів. З початку 2020 року практично всі правопорушення, які трапилися у Нововолинську та селищі Благодатному розкриті.

«Розкриваються за допомогою відеонагляду пограбування, розбійні напади. На даний час зареєстровано  6 розбійних нападів у місті Нововолинську. Всі особи встановлені та  затримані», – повідомляє головний поліцейський Нововолинська.

Також завдяки камерам був затриманий чоловік, який здійснював розбійні напади на жінок, та група зловмисників, які пограбували громадянина на місцевому ринку.

Фіксують правопорушення поліцейські  і на боді-камери, їх у відділенні дев’ять, частина з них придбана за кошти міського бюджету. Інспектор сектору реагування патрульної поліції, старший лейтенант Андрій Яшнюк каже, завдяки нагрудним камерам за 2020 рік було зафіксовано 10 осіб, які пропонували неправомірні вигоди  поліцейським.

У поліції розповідають, що згодом у Нововолинському відділенні поліції запрацює ситуаційний центр, який допомагатиме сусіднім районам  і селам. На його облаштування з міського бюджету було виділено 500 тисяч гривень.

Крім того, планують зробити сучасні кімнати для проведення слідчих дій із відповідними вікнами для встановлення осіб.

«Будуть надсучасні монітори і ситуаційний центр на зразок відділкам поліції в Польщі та Словаччині. Туди встановлять відеокамери для тотального перекриття вулиць і міста. Також  будуть камери одразу затриманих та доставлених,  що значно зменшить навантаження на працівників, які постійно задіюються в конвої» – інформує головний поліцейський Нововолинська

Варто зазначити, кожен житель Нововолинська та селища Благодатного, проти якого було вчинене правопорушення, може звернутися до поліцейських, аби отримати відеозапис з місця події.

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here