У Нововолинську закінчились пакунки малюка: породіллям обіцяють видати грошові компенсації

1
1246

У Нововолинському пологовому віддленні КНП “НЦМЛ” закінчились пакунки малюка. Станом на сьогодні 21 породілля із шахтарського міста не отримала речей для немовлят, якими забезпечує держава.

В управлінні соціального захисту населення пояснили, що дефіцит пакунків малюка утворився в усій державі.

“Пакунок малюка” цьогоріч став дефіцитом через проблеми з тендером. На придбання речей для немовлят з держбюджету виділяють мільярд 200 мільйонів гривень. Освоїти ці кошти зголосилося 13 учасників. До тендеру допустили лишень чотирьох. Ті, кому відмовили, пішли зі скаргою до Антимонопольного комітету, і він узагалі скасував цю закупівлю, про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Відтак повідомляють, що поки питання вирішується, однак швидше за все, породіллям видадуть грошові еквіваленти, адже якщо бокси з’являться через досить тривалий проміжок часу – користі для батьків та дитини від них не буде, адже товари, які містить пакунок, необхідні ще  з  перших днів життя. Тому нині в управлінні соцзахисту чекають на вирішення питання на державному рівні.

Процедура організації нового тендеру триває від 70 днів до трьох місяців. У Міністерстві соціальної політики запевняють, що так довго чекати не доведеться. Вони працюють над тим, щоб прискорити цей процес, а поки обіцяють, що замість “пакунків малюка” даватимуть породіллям гроші“, – йдеться в сюжеті ТСН.
“Буде компенсація. Відповідно до вартості пакунку малюка і відсоток інфляції. Це у межах 5 тисяч гривень”, – зазначає ТСН перший заступник міністра соціальної політики Євгеній Котик.
Коли та як даватимуть гроші, поки невідомо. Про це обіцяють повідомити згодом, оскільки це рішення ще має ухвалити уряд. 

 

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here