Адміністрація лікарні відповіла на звинувачення щодо неукомплектованого апарату для пресотерапії

0
718

Напередодні у одній із інтернет-спільнот міста Тетяна Борновицька опублікувала допис, у якому зазначила, що перебуває на обліку з приводу онкології, їй видалили лімфоузли і вона потребує пневмомасажу – фізіотерапевтичної процедури. Більше того, жінка пише, що апарат, за допомоги якого виконується ця процедура є у міській лікарні, однак він не до кінця укомплектований.

Вже сьогодні на фейсбук-сторінці Нововолинської міської лікарні опублікували пост-відповідь.

Управління комунального некомерційного підприємства «Нововолинська центральна міська лікарня» надає роз’яснення на звернення до мешканців міста Тетяни Борновицької у сприянні вирішення питання забезпечення лікарні комплектуючими нарукавниками до апарату пресотерапії“, – йдеться в дописі.

В 2018 році за кошти міського бюджету було закуплено апарат для пресотерапії в комплекті з аплікаторами на нижні кінцівки. Від початку введення в експлуатацію апарату (грудень 2018 року) проведено близько 700 процедур, в середньому в місяць – 50. Іноді, при збільшенні кількості пацієнтів за скеруванням лікарів на пресотерапію проводиться попередній запис. Тому говорити про те, що апарат простоює, не приходиться. Зараз в період карантину припинено відвідування фізіотерапевтичних кабінетів амбулаторними пацієнтами.

Особливо процедура користується популярністю серед жінок, що прагнуть відкоригувати свої форми. Але поряд з тім, що пресотерапія- це метод, який широко використовується в косметології, сеанси такого масажу в нашому закладі проводяться переважно з лікувальною метою. Але існує і цілий ряд протипоказів для пресотерапії при окремих захворюваннях та станах – таких, як злоякісні новоутворення, що може сприяти розповсюдженню процесу, набряках при серцевій недостатності, захворюваннях печінки, переломах, гострих запальних процесах шкіри, нирковій недостатності“, – повідомили у дописі.

Пресотерапія при лімфостазі верхніх кінцівок після оперативних втручань на молочній залозі – не є панацеєю і основним радикальним методом лікування застою лімфи в кінцівці і не може використовуватись як рутинний метод. Не кожній жінці даний вид компресії може бути показаний, а більшості навидь і протипоказаний. Призначає такі процедури лікар-спеціаліст (онколог, мамолог) індивідуально.

Тому Ваше розуміння, що апарат, що знаходиться в лікарні, не доукомплектований основними складовими – це не вірно“, – повідомили на сторінці закладу.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here