Чи справді у Нововолинську не доплачують медикам?

0
492

Перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський спростував інформацію про те, що нововолинські медики не отримують доплат із міського бюджету. Натомість посадовець повідомив дані про зарплату у кожній комунальній медустанові та медиків «швидкої». Тож які надбавки до зарплати отримують  нововолинські медики, котрі працюють із хворими на коронавірус ?

Зазначає, що серед тих працівників, що надавали допомогу хворим на Covid-19 або пацієнтам із підозрою на вірус, у Нововолинському Центрі ПМСД  зарплати складають: у лікарів – близько 51 000 грн., медичних сестер – 26 000 грн.,  Нововолинській ЦМЛ: у лікарів– від 44 000 грн. до 50 000грн. (різняться заплати працівників інфекційного та реанімаційного відділень), у медсестр –  від 26 000 грн. до 30 000 грн.

Перший заступник міського голови також проінформував про фінансування працівників Центру  екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Зауважив, що установа належить  до обласної  комунальної власності, через що не може отримувати фінансування із міського бюджету (бюджетний кодекс забороняє фінансування із кількох бюджетів).

«Я поцікавився, чи проводяться доплати тим працівникам швидкої допомоги, які задіяні у роботі із хворими на коронавірус. Підтвердилося, що із обласного бюджету проводяться доплати. Так, за останні місяці середня зарплата серед  лікарів «швидкої допомоги» склала –  24 500 грн, серед фельдшерів – близько 16 000 грн.», – зазначив Андрій Сторонський.

Також нагадав, що Нововолинськ став першим містом в області, де, починаючи із квітня, почали проводити доплати медичним працівникам у розмірі 300% за надання допомоги пацієнтам із коронавірусною інфекцією.

Андрій Сторонський, перший заступник міського голови, секретар ради: щодо доплати медичним працівникам, які задіяні до реагування на випадки гострої респіраторної хвороби COVID-19 у Нововолинську.

Posted by Відділ Інформаційної Політики on Wednesday, July 8, 2020

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here