Про затяжні процедури освоєння коштів соцеконому розповіла Ольга Лакиш

0
495

Начальниця управління освіти у місті Нововолинську Ольга Лакиш продовжує спростовувати інформацію викладену на Нововолинському інформаційному порталі в інтерв’ю з Оленою Шаповал.

На тезу щодо «неохочого сприяння міською владою відновленню басейну, встановлення вікон і використання коштів соцеконому, які виділяються кабміном», Ольга Лакиш надала наступну інформацію.

7 листопада 2018 року  у розпорядження міської ради надійшли кошти у сумі понад 1,5 млн. грн. До початку їхнього використання проводилася велика кількість процедур, зокрема, виготовлення проєктно-кошторисної документації, проведення технічних оглядів та експертної оцінки, тендерна процедура , тобто, все те, що передбачено Законодавством України.

«На превеликий жаль, всі ці процедури, інстанції, які повинен пройти будь-який розпорядник, тривають довгий час. Крім того, сам ремонт басейну – це величезний об’єм роботи, що включає систему фільтрації, нагріву води, вентиляції і т.д.», – зазначає Ольга Лакиш.

Відтак, улітку 2019 року завершувався етап формування кошторису, було оголошено тендер і вже до кінця року за досить швидкий час ремонт басейну був завершений.

В управлінні освіти також повідомляють, що протягом цієї роботи ввели комунікацію із народним депутатом  Ігорем Гузем.

«Ми постійно повідомляли про степінь готовності басейна, обмінювались порадами, але точно не ставили перепон на шляху до оновлення цього об’єкту», – наголосила очільниця освітян.

В управлінні також проінформували щодо встановлення вікон у закладах Нововолинська. Проходячи всі потрібні етапи, майже за півроку кошти були освоєні, відтак, опісля в окремих освітніх закладах вікна і двері були встановлені.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here