“Вибори пройдуть, а в місті необхідно жити і дивитися цим людям в очі”, – Ольга Лакиш відповіла дружині депутата

0
919

Начальниця управління освіти у місті Нововолинську Ольга Лакиш спростувала інформацію, викладену на  Нововолинському інформаційному порталі в інтерв’ю з Оленою Шаповал.

На закид стосовно того, що в області повторно не був закритий жоден садочок, окрім міста Нововолинська, Ольга Лакиш повідомила, що після послаблення карантину ні у сусідньому Володимирі-Волинському, ні у Ковелі дитячі ДНЗ навіть і не відкривалися.

«Відповідно до протоколу 22 червня діяльність ДНЗ була припинена. Натомість Луцьк, який по статистиці має на порядок нижчу захворюваність за Нововолинськ, міг собі дозволити залишити декілька чергових груп. Садочки, де виявлені факти захворювання  працівників на Covid-19, були зачинені», – наголосила посадовиця.

На те, що міська влада у 90-х роках зачинила дитячі садки, Ольга Лакиш  навела статистику.

«Якщо на початку 90-х років дитячі заклади відвідували понад 6000 дітей, то сьогодні у дошкільні заклади ходить 1400 дітей. Відповідно , в утриманні такої кількості ДНЗ немає потреби» – зазначає Ольга Лакиш.

До цього додає, що на 1995 рік у Нововолинську більшість ДНЗ були відомчі, тобто, у підпорядкуванні підприємств, переважно шахтоуправлінь. Відтак, заклади були зачинені самими підприємствами  через  спад народжуваності та брак коштів на утримання.

Також очільниця освітян спростувала тезу про «нестачу місць» у дитячих садочках Нововолинська. Відтак, повідомила, що наповненість груп нашого міста складає 60-70%. Інша справа, що батьки хочуть віддати на виховання своїх дітей в установи поблизу будинків. Тоді як така можливість є не завжди. Натомість, за словами Ольги Лакиш, у пішохідній доступності більші садочки готові прийняти малечу, у Нововолинську стовідсоткове охоплення дошкільною освітою, бо це гарантує держава.

«Ми маємо вільні місця, у всіх бажаючих влаштуватися у дитячі садки є така можливість, починаючи від ясельних  і закінчуючи старшими групами. Раніше навіть виникала проблема нестачі дітей у ясельних групах, у звязку із чим думали  про їх закриття у таких великих садка як №6 та №7», – зауважила Ольга Лакиш.

Щодо дозвілля молодих осіб, дітей шкільного, дошкільного віку, то Ольга Лакиш заперечила ті слова Олени Шаповал, що в Нововолинську нічим і ніде займатися дітям.

Освіта Нововолинська пропонує величезну безкоштовну мережу, де діти можуть проводити свій вільний час: «Тільки у дошкільних закладах міста Нововолинська функціонує 30 безкоштовних гуртків: екологічного, художнього, творчого спрямування. У  центрі дитячої та юнацької творчості – 121 гурток, у ньому 1808 вихованців,  зокрема: науково-технічні гуртки, еколого-натуралістичні, туристсько-краєзнавчі,  художньо-естетичні, дослідно-експериментальні. Дитяча юнацька спортивна школа  налічує 7 відділень, яку відвідують 444 вихованці», – інформує начальниця управління освіти у Нововолинську.

Насамкінець Ольга Лакиш звернулася до дружини депутата міськради:

«Неправдою ви нівелюєте та ображаєте роботу людей, що самовіддано працюють, доглядають, вчать наших дітей, прибирають за ними. Вибори пройдуть, а в місті необхідно жити і дивитися цим людям в очі».  

Ольга Лакиш відповіла на звинувачення дружині депутата

Ольга Лакиш відповіла на звинувачення дружині депутата

Posted by Нововолинськ.com.ua on Tuesday, July 7, 2020

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here