Коли та за яких умов у Нововолинську запрацюють дитячі садки?

1
2252

З 9-го червня у Нововолинську відновлять роботу дитячі садки. Однак, не всі діти зможуть відвідувати дошкільний навчальний заклад. Головна умова – двоє офіційно працевлаштованих батьків.

Так сьогодні на комісії з питань ТЕБ та НС обговорили умови, за яких під час карантину у Нововолинську функціонуватимуть заклади дошкільної освіти.

«Ми провели опитування усіх батьків, які ходили в садочок до карантину, і станом на сьогодні 213 дітей гостро потребують відвідування закладу», – зазначила заступниця начальниці управління освіти Наталія Тарасенко.

Відтак, вже із понеділка у дитсадках міста функціонуватимуть 22 групи, які готові прийняти 213 дошкільнят. До слова, для того, щоб дитину допустили до відвідування садка, батькам необхідно принести довідку про те, що вони офіційно працюють. Адже в умовах карантину садки зможуть відвідувати лиш ті, в кого є гостра потреба.

«До груп є ізольовані входи та виходи, щодня проводитиметься температурний скринінг персоналу та вихованців», – розповіла Наталія Тарасенко.

На комісії обговорили й досвід відновлення роботи дитсадків у інших містах області.

«Місто Володимирі-Волинському планує відкривати садочки з 9-го червня, але прийматимуть дітей лише старшого дошкільного віку за умови, що двоє батьків працюють. У місті Луцьку ще опитують батьків і тільки після 4-го червня, коли буде видно загальну картину, прийматимуть рішення. У місті Ковелі питання відновлення роботи закладів дошкільної освіти до 22 червня навіть не розглядатимуть», – зазначила Наталія Тарасенко.

На комісії прийняли рішення відновити роботу дитсадків у Нововолинську з 9-го червня. За цей тиждень управління освіти повинне закупити безконтактні термометри для кожного закладу.

«Приймаємо рішення відновлювати роботу з 9-го червня. До цього часу садочки повинні бути готові, термометри закуплені, проведена дезінфекція, підготовлена кухня», – наголосив міський голова Віктор Сапожніков.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here