Де у Волинській області тестуватимуть на коронавірус методом ІФА

0
991

Десять медзакладів Волинської області готуються тестувати потенційних хворих на коронавірус новим методом – імунно ферментним аналізом (ІФА). Таке тестування для виявлення антитіл COVID-19 врегульовано наказом МОЗ від 20.05.2020 № 1227. Однак, для більш точного діагнозу рекомендується враховувати виключно результати ПЛР-тестування. Про це повідомили на сайті ВОДА.

За словами головного санітарного лікаря Волині Наталії Янко, ІФА –тест вирішили робити, як альтернативу тесту ПЛР, оскільки це менш затратний метод діагностики та може проводитись у лабораторіях більшості медичних закладів області.

За допомогою здійснення ІФА-тестування можна виявити імуноглобуліни 2 типів: M і G. У випадку присутності M – це свідчить про гострий процес захворювання, якщо наявний G – то людина перехворіла або заразилася вірусом і має антитіла до цього захворювання.

Коли в організмі пацієнта виникає імунна реакція та виділення антитіл, тоді може знизитися контагіозність (заразність) вірусу. Протягом 7-ми днів після появи симптомів, ПЛР-тести давали позитивний результат практично в 100% випадків. Якщо хворий звернувся пізніше, показник дещо падає.

За інформацією Управління охорони здоровя Волинської ОДА, в області визначено 10 медичних закладів, у лабораторіях яких робитимуть імунно- ферментний аналіз на COVID-19. Це Іваничівська, Ратнівська, Камінь-Каширська та Луцька районні лікарні, Волинська обласна клінічна лікарня, Волинська обласна інфекційна лікарня, Любомльське ТМО, Володимир-Волинське ТМО, Ковельське міськрайонне ТМО та Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here