Нововолинські медзаклади отримали засоби індивідуального захисту, куплені підприємцями

0
2507

Нововолинські підприємці продовжують допомагати медичним та іншим службам і установам, які будуть задіяні у боротьбі із коронавірусним захворюванням.

Так, підприємства ТзОВ «Нововолинський м’ясокомбінат» та ТзОВ  «Птахокомплекс «Губин» передали на потреби міста засоби індивідуального захисту: 50 багаторазових костюмів та 3300 медичних масок. Сьогодні, 3 квітня, міський голова Віктор Сапожніков та його перший заступник, секретар ради Андрій Сторонський вручили їх очільникам місцевих медустанов.

Як зазначив Віктор Сапожніков ними вирішили забезпечити працівників служб, що найбільше контактують з населенням – медиків та комунальників.

Відтак, їх розподілили на центральну міську лікарню, Центр первинної медико-санітарної допомоги, службі екстреної медичної допомоги та Виробниче управління комунального господарства ЖКО.

«Ми сьогодні отримали 50 костюмів індивідуального захисту чеського виробництва. Це дійсно якісні костюми багаторазового використання, таких Нововолинськ ще не отримував. А ще 3300 медичних масок. Вони звичайні, одноразові, але все одно дуже потрібні. Я домовлявся про 100 костюмів, але в наявності в постачальника було лише 50. Але мене запевнили, що як тільки вони появляться, то їх нам відразу передадуть. Ми вирішили розподілити їх таким чином: 15 костюмів і тисячу масок – лікарні, 10 костюмів і 500 масок – Центру ПМСД, 10 костюмів і 500 масок – службі екстреної медичної допомоги та ще 15 костюмів і 1350 масок – Виробничому управлінню комунального господарства ЖКО. Ці засоби індивідуального захисту підуть на всіх комунальників і поліцію. Ми й надалі будемо працювати над тим, щоб забезпечити усіма необхідними наших медикам засобами індивідуального захисту», – зазначив Віктор Борисович.

Очільники медичних установ відзначили, що маски, а особливо костюми індивідуального захисту їм дійсно дуже потрібні.

«Чесно, коли я побачив те, що нам передали, у мене аж настрій покращився. Таких костюмів, ще й такої якості ми раніше не мали. Це надзвичайно важлива допомога. Адже сьогодні, навіть при наявності коштів, закупити якісні засоби індивідуального захисту надзвичайно важко. Їх в Україні просто не вистачає. Тепер ми можемо повністю захистити той медичний персонал, який буде безпосередньо контактувати із захворілими на коронавірусну інфекцію», – наголосив головний лікар Центральної міської лікарні Віктор Мороз.

До речі, допомагають місцевим медзакладам й інші підприємства, установи та організації міста.

Так, на рахунок лікарні вже надійшло 995,5 тисяч гривень благодійних коштів. Окрім цього, спонсори придбали два апарати для штучної вентиляції легень та ТОВ «Епіцентр К» виділив на 150 тисяч гривень дезінфікуючих засобів, якими забезпечили комунальні установи й екстрені служби.

«Якщо ці всі кошти підрахувати, то виходить близько 2 мільйонів гривень», – підкреслив Віктор Сапожніков.

Однак, за його словами, масовості від підприємців у наданні матеріальної допомоги чи коштів поки немає.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here