Нововолинська міськрада на боротьбу з коронавірусом акумулювала майже 11 мільйонів гривень

0
1188

Депутати Нововолинської міської ради прийняли зміни до місцевого бюджету, у яких, зокрема, – виділення майже 7 мільйонів гривень на заходи, спрямовані на запобігання поширення та забезпечення лікування коронавірусної інфекції, зарплату лікарям та придбання медикаментів, дезінфекторів і засобів захисту для служб, які найбільш задіяні у боротьбі з COVID-19.  Відповідне рішення прийняли сьогодні, 23 березня, під час позачергової сесії.  Окрім цього, ще 3 мільйони є у резервному фонді, які також за потреби планують використати на ці ж цілі.

Як повідомила начальниця фінансового управління Галина Бурочук, аби мати можливість максимально акумулювати кошти на потреби медицини, вирішили зняти фінансування з деяких галузей. Зокрема, хочуть перерозподілити 6 мільйонів 700 тисяч гривень, які планували використати на інші заходи: забрали 2 мільйони гривень, які передбачали на поточний ремонт доріг, 3 мільйони, які планували використати на капітальний ремонт доріг, тощо.

«Йдеться про перерозподіл капітальних і поточних видатків міського бюджету в сумі 6 мільйонів 700 тисяч гривень на заходи із боротьби з  коронавірусом. Зокрема, збільшуються бюджетні призначення по загальному фонду для центральної міської лікарні – 5,5 мільйонів, ПМСД – 50 тисяч гривень, ВУКГ – 200 тисяч, для Нововолинського відділення поліції – 50 тисяч. В основному це кошти на зарплату лікарям Центральної міської лікарні та для придбання дезінфекторів та засобів захисту. Також передбачається збільшення загального обсягу резервного фонду міського бюджету на 600 тисяч гривень», – зазначила Галина Бурочук.

Міський голова Віктор Сапожніков зауважив, що також на боротьбу з коронавірусом вдалося залучити 960 тисяч гривень спонсорських коштів. А тому в загальному вдалося акумулювати майже 11 мільйонів, які за потреби будуть витрачати на заходи, пов’язані із поширенням COVID-19.

«Наразі ми маємо зробити все, аби не допустити масового розповсюдження нового захворювання. А якщо це станеться, то, щоб було з якнайменшою кількістю захворілих. А для цього потрібно забезпечити усі служби, які найбільш задіяні у боротьбі з COVID-19, усім необхідним», – наголосив очільник міста.

У результаті – обранці міської громади погодили зміни в головному кошторисі міста на наступний рік одноголосно.

Також мер повідомив, що вже найближчим часом у Нововолинську лікарню доставлять ще 3 нових апарати для штучної вентиляції легень, які придбали за спонсорські кошти. Це медобладнання використовують для важко хворих пацієнтів із дихальною недостатністю.

Нагадаємо, минулого тижня апарат штучної вентиляції легень для лікарні купив підприємець Віталій Бадзюнь. Тепер їх в медзакладі уже – 11.

Читайте також: Нововолинський підприємець подарував місцевій лікарні апарат для штучної вентиляції легень

До речі, сьогодні сесія міської ради відбулася у залі засідань, аби депутати могли розміститись на віддалі один від одного.

 

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here