«Кольорові ілюзії»: у Нововолинську презентували фантастичні картини молодої художниці

0
1222

У Нововолинському міському історичному музеї вперше презентувала свої персональну виставку молода художниця з Володимира-Волинського Олександра Місько.

Протягом місяця око нововолинців тішитиме добірка картин під назвою «Кольорові ілюзії».

Експозиція складається з 16 картин, виконаних у декоративному стилі, також є декілька пейзажів.

Роботи художниці – колоритні та яскраві. Кожна з них відрізняється неповторною технікою і оригінальним вишуканим стилем, зачаровує дивовижною грою фарб, емоційністю і змістовністю та спонукає до різноманітних роздумів.

У деяких картинах присутні фантастичні та міфічні образи, у яких закодовані певні емоції.

Художниця полюбляє працювати в декоративному силі, використовуючи при цьому елементи сюрреалізму, орнаментику й різноманітні асоціації. Подекуди зображає щось нереальне, а інколи образи багатозначні та символічні.

«У кожну картину я вкладаю свою конкретну історію, якусь задумку, свої певні емоції. Але, оскільки вони не є реалістичними, а більш фантастичними й ілюзорними, то у них не має чіткого розподілу, що є реальним зображенням, а що є якоюсь ілюзією, який персонаж справжній, а який вигаданий. Тому кожен глядач може на цій чи іншій картині знайти свого героя, який буде йому ближчий й інтерпретувати його на свій розсуд», – зазначила Олександра Місько.

Дівчина розповідає малювати її надихає все, що оточує. А ще вона любить експериментувати. Саме тому її роботи – оригінальні й цікаві.

«Я стараюсь в картині поєднувати свій досвід, своє бачення світу, те, що навколо мене оточує, а також вкладати в неї якийсь конкретний задум і якісь певні емоції. В мене є картини різних серій. В них можна прослідкувати якусь любовну тематику, самовідчуття людини у всесвіті, фантазії, мрії й бажання людини, які вона хоче втілити», – зауважила художниця.

Вперше картини Олександри Місько директор історичного музею Ірина Костюк побачила на виставці у Володимирі-Волинському. Каже роботи дівчини сподобались, вразили своєю неординарністю та поєднанням кольорів, тому вирішила запросити художницю до Нововолинська.

«Саша – неординарна особистість. Дуже цікава. Її картини дуже красиві і видно, що художниця себе постійно шукає і опановує різні техніки. Вона постійно прагне навчатись й удосконалювати свої вміння», – наголосила Ірина Костюк.

До речі, Олександра Місько народилася у Володимирі-Волинському. У 2007 році закінчила художню школу, де захопилася живописом та графікою, потім навчалася у Косівському училищі прикладного та декоративного мистецтва.

У 2013 і 2019 роках були персональні виставки художниці у рідному місті – Володимирі, у 2018 – в Житомирі. Олександра брала участь у різноманітних виставках у Луцьку, Косові, Рівному, Львові, Києві та Житомирі. Її картини знаходяться в різних куточках України, а також в Німеччині, Польщі та Росії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here