Ремонти, нові інструменти та цікаві заходи: відділ культури Нововолинська прозвітував про виконану роботу

0
1087

У Нововолинську оберуть композицію, яка стане гімном міста. А для цього проведуть спеціальний конкурс. Про це стало відомо сьогодні, 20 лютого, під час річного звіту роботи відділу культури на черговому засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради.

Начальниця відомства Інна Левкова прозвітувала про виконану роботу, зокрема, розповіла про заходи, які були проведенні впродовж минулого року установами й закладами культури, наголосила на основних досягненнях і здобутках галузі, а також повідомила про проблеми, що виникали і як вони вирішувалися та поділилась пріоритетними напрямками роботи на 2020-й рік.

Так, за її словами, торік на функціонування закладів культури було виділено 14 мільйонів 56 тисяч гривень. А це на 16% більше в порівнянні з 2018 роком.

Вона зазначила, що важливим аспектом розвитку галузі є модернізація технічних ресурсів та зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури. Відтак, 2019-го за кошти міського бюджету проведено ремонти у 2 установах: школі мистецтв та міському палаці культури на загальну суму мільйон 698,9 тисяч гривень.

«Також за кошти міського бюджету придбано музичні інструменти, звукопідсилювальну  та світлову апаратуру на суму 136 тисяч гривень, сценічне взуття для хореографічного колективу «Флекс» на суму 40,1 тисяча гривень. За кошти із спеціального фонду проведено поточні ремонти у приміщеннях, де працюють і розвиваються колективи, що носять звання «народний аматорський» на 52, 7 тисячі гривень. За кошти державної субвенції, а це 198,3 тисячі гривень, придбано музичні інструменти: цифрове фортепіано, два акордеон, тромбон, гітару, набір ударних інструментів, контрабас, скрипку-альт та смички для дитячої школи мистецтв та палацу культури», – доповіла Інна Левкова.

Також очільниця відділу культури наголосила, що вагомим здобутком галузі є те, що на 18,3% збільшились власні надходження від надання платних послуг населенню, оренди приміщень тощо. Так, минулого року вдалось заробити мільйон 470 тисяч гривень.

Окрім цього Інна Левкова зазначила, що впродовж року проводилися заходи з нагоди відзначення знаменних дат календаря, ювілейних та пам’ятних дат. Зокрема, 2019-го закладами культури було організовано 283 культурно-мистецьких заходи, спрямованих на розвиток народної творчості та аматорського мистецтва, які відвідали 12 тисяч 587 глядачів.

У рамках виконання галузевої програми начальниця відділу освіти детально проаналізувала діяльність кожної культосвітньої установи, а їх у місті 10. Вона розповіла, що вдалося зробити за цей час і які заходи провести клубним закладам, дитячій школі мистецтв, централізованій бібліотечній системі та міському музею.

Насамкінець, Інна Левкова повідомила основні завдання відділу культури на цей рік.

За її словами, цьогоріч у пріоритеті – належна підготовка й гідне проведення святкування 70-ї річниці дня Міста та дня Шахтаря, святковий концерт присвячений Міжнародному жіночому дню за творчістю Ірини Мартинишин, міський творчий звіт аматорів та майстрів народного мистецтва присвячений 150-й річниці Лесі Українки, а ще організація конкурсу для написання віршів та музики «Гімн Нововолинська», проведення ІІ-конкурсу «Di’s Battle» з нагоди святкування 29-ї річниці Незалежності України.

«Робота галузі й надалі буде спрямовуватись на впровадження інноваційних методів роботи, розвиток аматорської творчості, традиційного та сучасного мистецтва, підтримку талановитої молоді та обдарованих дітей, реалізацію культурно-мистецьких та культурологічних заходів», – запевнила Інна Левкова.

Керуюча справами виконкому Вікторія Магдисюк, яка курує цю галузь, відмітила хорошу роботу відділу культури й зауважила, що похвальним є те, що в місті відбувається чимало нових, цікавих заходів.

«Ваша робота мене задовольняє. Я бачу ріст, пожвавлення, оновлення й осучаснення тієї програми, яка відбувається. Бачу ряд нових заходів, які проводяться. Безумовно є в мене і якісь зауваження й побажання, які я стараюсь висловлювати у робочому порядку. Дякую усім керівникам закладів культури за хорошу роботу», – зазначила вона.

Міський голова Віктор Сапожніков також подякував працівникам галузі за значний внесок у розвиток та збагачення культури міста і наголосила на необхідності й надалі розвиватися в культурному плані, збагачувати свої традиції і не зупинятись на досягнутому.

«Я знаю ті проблеми, які у вас є. В основному з нестачею кадрів. Тому те, що робиться воно, безперечно, потребує подяки і я теж дякую за ту ініціативу, за роботу, за ті досягнення, які є. Але на цьому зупинятися не потрібно. Треба йти вперед і розвиватися. Цьогоріч ми святкуватимемо 70-ту річницю заснування нашого міста і треба відзначити її на гідному рівні», – наголосив він.

Інна Левкова, у свою чергу, також подякувала керівництву міста за постійну підтримку й хороше фінансування галузі культури.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here