Бюджет Нововолинська збільшився: на що передбачили додаткові кошти?

0
795

Сьогодні, 20 лютого, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Нововолинської міської ради. Члени виконкому розглянули 29 питань порядку денного, які стосуються різних сфер життєдіяльності міста.

Зокрема, заслухали зміни до міського бюджету на 2020 рік.

Начальник фінансового управління Галина Бурочук доповіла, що видаткова частина міської скарбниці збільшується за рахунок збільшення обсягу субвенції з обласного та державного бюджетів, окрім цього, згідно рішення Поромівської та Литовизької сільських рад, місту передбачені медичні субвенції. Також вона зауважила, що у бюджеті міста є залишок вільних коштів, які варто розподілити.

Відтак, видаткова частина міського бюджету збільшується на 17 мільйонів 965,9 тисяч гривень. З них по загальному фонду – понад 17,5 мільйонів гривень і по спеціальному – 203 тисячі гривень, з яких 194 тисячі гривень по бюджету розвитку і трохи більше 9 тисяч гривень – на екологію.

Також Галина Бурочук повідомила, що по виконавчому комітету спрямовуються бюджетні кошти для надання фінансової підтримки СОКу «Шахтар» у сумі 525 тисяч гривень, спортивному клубу з тхеквондо «Динаміс» та клубу «Ірбіс-НВ» по 30 тисяч гривень. Збільшуються бюджетні призначення по загальному фонду центральній міській лікарні в сумі 415 тисячі гривень та 150 тисяч центру ПМСД.

«По загальному фонду на проведення поточного ремонту 2 санвузлів в терапевтичному відділенні центральної міської лікарні передбачено 100 тисяч гривень, на проведення поточного ремонту ренгенкабінету поліклініки – 195 тисяч гривень. По спеціальному фонду бюджету розвитку додатково збільшено бюджетні призначення лікарні в сумі 3 мільйони 80 тисяч гривень. З них: 2 мільйони 800 тисяч гривень – на придбання цифрового ренгенапарата на два робочих місця та ще 100 тисяч – на проведення капітального ремонту приміщень першого поверху хірургічно-травматологічного корпусу» – зазначила головна фінансистка міста.

Передбачені додаткові кошти і на освіту. Зокрема, 463,5 тисяч гривень на проведення поточних ремонтів шкіл, один мільйон на капітальний ремонт фасаду ЗОШ №2 та ще один мільйон на капітальний ремонт даху ДНЗ №7.

«По загальному фонду збільшуються бюджетні призначення управлінню освіти на 980 тисяч гривень, по спеціальному фонду бюджету розвитку на цю галузь спрямовується 2 мільйони 30 тисяч гривень», – зауважила Галина Бурочук.

306 тисяч гривень додатково отримає і відділ культури. В основному ці кошти – на проведення культурно-мистецьких заходів.

Ще 7 мільйонів 39,2 тисячі гривень передбачено відділу будівництва, комунального господарства і газифікації.

Головна фінансистка міста зазначила, що на понад 4 мільйони гривень збільшились і видатки по загальному фонду, з них для благоустрою міста півтора мільйона гривень та 2,5 мільйони гривень для поточного ремонту доріг.

Окрім цього, додатково спрямують один мільйон на продовження капітального ремонту трибун та бігових доріжок стадіону СОКу «Шахтар», 200 тисяч гривень на будівництво каналізаційних мереж та 350 тисяч гривень на придбання ілюмінації.

Галина Бурочук підсумувала, що загалом видаткова частина міського бюджету збільшується на 26, 3 мільйонів гривень, в тому числі загального фонду – на понад 11 мільйонів, спеціального майже на 15 мільйонів, з них бюджет розвитку на 8, 4 мільйонів.

Міський голова Віктор Сапожніков зауважив, що хотілося б, щоб додаткових коштів було ще більше, тоді вдалося б зробити ще більше на покращення життєдіяльності міста.

«Ми обирали найнеобхідніше. Те, що треба зробити першочергово», – наголосив мер.

Зміни до бюджету члени виконкому ухвалили одноголосно.

Опісля, вони перейшли до розгляду інших питань порядку денного.

Зокрема, схвалили проєкт Програми безоплатної правової допомоги населенню міста на 2020-2022 роки, затвердили перелік послуг та цін на платні послуги КП «Єдиний розрахунковий центр», погодили режим роботи місцевим закладам торгівлі, дали дозвіл на розміщення зовнішньої реклами та знесення зелених насаджень і виділили місцевим мешканцям одноразові грошові допомоги.

Також на засіданні виконкому розглянули матеріали, подані громадською комісією з житлово-побутових питань, погодили переведення житлових приміщень у нежитлові під розміщення об’єктів невиробничої сфери, дали дозвіл на розміщення зовнішньої реклами та ухвалили ряд рішень, що стосувалися здійснення правочинів, пов’язаних із захистом житлових прав дітей.

 

 

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here