Режим багатозначності: скільки завдань людина може виконувати одночасно

0
515
lot's to do

Уміння працювати в режимі багатозадачності – здавалося б, гарна якість, однак і вона може шкодити ефективності. Про це інформує Радіо Максимум.

За результатами експерименту, проведеного в Університеті Орегону (США), навіть найрезультативнішим людям не варто спокушатися: насправді людина може одночасно концентруватися лише на 4-х завданнях, і не більше.

Така межа встановлена самою природою, і вчені вважають, що ситуацію неможливо виправити ні вольовими зусиллями, ні кропітким тренуванням.

Також експерти виявили чітку взаємозалежність між нашою короткостроковою пам’яттю і рівнем інтелекту. Наприклад, люди з високим коефіцієнта IQ можуть паралельно виконувати ряд завдань, але при цьому провалять тест на стресостійкість або виявляться в цілому малоефективні на роботі. Річ у тому, що при значній місткості пам’ять таких людей буде заважати сама собі сконцентруватися і виконати роботу повноцінно. Такі люди схильні до рясних роздумів і аналізу, але на практиці результат від таких роздумів рідко високий.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here