Кутя на Святвечір: найкращі рецепти та способи приготування

0
172

У понеділок, 6 січня, в Україні відзначають Святвечір.

На столі у кожному домі обов’язково повинна бути кутя.

Волинь UA пропонує ознайомитися з найулюбленішими серед українців рецептами цієї страви.

Класичний рецепт куті з пшениці.

Інгредієнти: пшениця – 1 склянка; вода – 3 склянки; мак – 1/2 склянки; порізані горіхи – 1/2 склянки; родзинки – 1/2 склянки; мед – 2 -3 ст. л.

Пшеницю промиваємо і замочуємо у воді на 4 години чи більше. Розмоклу крупу заливаємо водою і варимо на слабкому вогні до готовності. Мак подрібнюємо в кавомолці. Подрібнюємо горіхи, а родзинки без кісточок заливаємо теплою водою на півгодини. З’єднуємо пшеницю, мак, родзинки, горіхи, додаємо мед за смаком і все перемішуємо. Охолоджуємо кутю і подаємо на стіл.

Кутя з рису.

Інгредієнти: рис – 1,5 склянки; мак – 1 склянка; горіхи – 0,5 склянки; родзинки – 0,5 склянки; мед – 120 гр.

Круглозерний рис промиваємо, проціджуємо, заливаємо водою у співвідношенні 1:2, варимо до готовності. Мак промиваємо, заливаємо окропом на 2 години, потім проціджуємо через марлю. Розтираємо його за допомогою м’ясорубки або блендера. Родзинки заливаємо гарячою водою і залишаємо на півгодини. Просушуємо. Рис висипаємо в миску, додаємо мак, родзинки, горіхи й мед. Страву ставимо в холод.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here