Палата представників Конгресу США оголосила імпічмент Трампу

0
419

Палата представників Конгресу США затвердила звинувачення президента Дональда Трампа в перевищенні повноважень і перешкоджанні роботі Конгресу в рамках імпічменту.

Про це свідчать результати голосування, яке відбулося після 11-годинних дебатів, передає Кореспондент.

Обидві статті звинувачення підтримала парламентська більшість в особі демократів, республіканці були проти.

Зазначимо, демократи намагалися прийняти першу статтю звинувачення про перевищення повноважень простою видимою більшістю присутніх у залі, але республіканці наполягли на поіменному голосуванні.

Звинувачення Трампа в зловживанні владою підтримали 230 законодавців, проти висловилися 197, один утримався.

За другу статтю звинувачення в створенні перешкод розслідуванню Конгресу проголосували 229 законодавців, проти висловилися 198, один утримався.

Далі справу про імпічмент продовжить розглядати Сенат, який повинен провести судовий процес над Трампом. Для усунення президента від влади буде потрібно дві третини голосів сенаторів.

Як повідомлялося, у вересні демократи ініціювали процедуру імпічменту президенту США.

Причиною для розглядів стала інформація про те, що американський лідер тиснув на президента України Володимира Зеленського, вимагаючи почати розслідування стосовно сина Джо Байдена в обмін на розмороження військової допомоги.

Раніше стосовно Трампа офіційно висунули два основних звинувачення у справі про імпічмент: в зловживанні владою і перешкоджанні роботі Конгресу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here