Екологи американської організації Environmental Working Group, фахівці якої займаються дослідженнями в області сільськогосподарських субсидій і питаннями використання токсичних хімікатів, визначили Топ-12 найбільш забруднених пестицидами продуктів. Про це пишуть Cikavosti.
Як було встановлено в ході проведених аналізів, особливу тривогу викликають ягоди, овочі і фрукти без твердої шкірки, які перешкоджають проникненню всередину небезпечних речовин.
Експерти EWG детально вивчили хімічний склад продуктів харчування, які входять до списку Міністерства сільського господарства США і визначили, що найбільш забрудненою пестицидами є полуниця.
Далі йдуть шпинат і листова капуста кале.
На четвертому місці виявилися нектарини, на п’ятому — яблука, а на шостому — виноград.
Сьому сходинку Топ-12 найбільш забруднених пестицидами продуктів займають персики.
На восьмій позиції опинилася черешня.
Дев’яте місце посіли груші.
Далі йдуть помідори, селера і картопля.
Як відзначають дослідники, цей перелік зовсім не означає, що від цих овочів, ягід і фруктів варто відмовитися, просто вони повинні піддаватися більш ретельній обробці.