Про досягнення та перемоги нововолинських школярів говорили на сесії у міськраді

0
974

На черговій сесії Нововолинської міської ради розповіли про впровадження у нашому місті Нової української школи. Так начальниця управління освіти Ольга Лакиш розповіла, що освіта міста налічує 9 закладів загальної середньої освіти, 9 – дошкільної , 3 – позашкільної, інклюзивно-ресурсний центр, логопедичний кабінет та міський методичний кабінет.

2018-2019 навчальний рік стартував разом із Новою українською школою. 684 учні 1-х класів почали навчатися за новою освітньою програмою – Концепцією Нової української школи. Це ключова реформа Міністерства освіти і науки, головна мета якої – створити школу, де буде приємно навчатися і яка даватиме учням не лише знання, але й уміння застосовувати їх у житті. На впровадження Нової української школи у Нововолинську було виділено 1,5 млн. грн.

У 2019-му для потреб Нової української школи для всіх ЗЗСО закупили комп’ютерне обладнання, сучасні меблі для початкових класів та дидактичні матеріали. Окрім цього, виділили кошти для придбання: меблів, спортінветарю, оргтехніки та системи відеонагляду для кількох закладів. Зробили капітальний ремонт їдальні ліцею №8 та поточні ремонти туалетних кімнат ліцею №1, ЗЗСО № 5 і ЗЗСО № 6“, – розповіла Ольга Лакиш.

Нині у Нововолинську ремонтують фасад ЗЗСО №2, приміщення НЦДЮТ, басейн ЗДО №9, спортзал ЗЗСО №5 та завершують реконструкцію приміщення їдальні ПДЗОВ «Прикордонник».

Читайте також: Затишок і комфорт, веселощі і пригоди: в таборі “Прикордонник” урочисто відкрили першу зміну

Вчителі та учні нововолинських освітніх закладів показують чудові результати на конкурсах обласного та всеукраїнського рівня.

4 педагоги стали  лауреатами  ІІ (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019». А керівник гуртків еколого-натуралістичного відділу Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості Зіркевич Ольга Миколаївна, зайняла І місце у обласному заочному турі Всеукраїнського конкурсу педагогічної майстерності “Джерело творчості” за напрямком “Керівник гуртка-2019”, а в очному турі на Всеукраїнському рівні у м. Києві здобула ІІ місце“, – наголосила начальниця управління освіти.

Читайте також: Нововолинська викладачка серед призерів Всеукраїнського конкурсу

Учні початкових класів міста працюють не лише у рамках Концепції «Нова українська школа». 5 років у Нововолинському ліцеї №8 продовжується впровадження науково-педагогічного проекту «Інтелект України» (у 2018-2019 н.р. за проектом навчалися учні 5-го класу, цього року вже – 5-го і 6-го класів). Із 2019-2020 навчального року починається впровадження науково-педагогічного проекту «Інтелект України» в ЗОШ № 3. Із 2017 р. учні початкових класів ліцею №1 включилися у дослідно-експериментальну роботу на всеукраїнському рівні з проблеми «Технологія навчання учнів початкової школи «Розумники» на 2017-2022 роки».

Аналіз успішності нововолинських учнів за результатами ЗНО та ДПА показав чудові результати. Варто додати, що нововолинянка Марія Бусько, колишня учениця ліцею №8 набрала максимальну кількість балів – 200 на зовнішньому незалежному оцінюванні.

Читайте також: Нововолинянка, єдина в Україні, здобула максимум на ЗНО з німецької мови

Варто зазначити, що два заклади загальної середньої освіти міста Нововолинська у рейтингу загальноосвітніх шкіл Волинської області за підсумками ЗНО-2019 увійшли у десятку кращих, зокрема Нововолинський ліцей №1 на першому місці, ліцей №8 – на п’ятому.

Читайте також: Нововолинська школа очолила рейтинг загальноосвітніх закладів Волині

Сім перемог, як і в минулому навчальному році, здобули збірні команди старшокласників міста на обласних турнірах. Шестеро учнів у складі збірної команди Волинської області виступали на всеукраїнських турнірах, троє з них здобули перемогу.

Результативною була участь школярів міста і на Всеукраїнському рівні Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді ім. Т. Шевченка. Харів Дарина, учениця 5 класу ліцею №8 зайняла ІІ місце, Красовська Анастасія, учениця 6 класу ЗОШ № 2 – ІІІ місце.

Найвагомішим досягненням вихованців ДЮСШ було здобуття срібних нагород за зайняте ІІ місце в чемпіонаті України у юнацькій баскетбольній лізі серед дівчат. Успішно вихованці Нововолинської ДЮСШ виступають в обласних спорти­вних іграх школярів Волині. Баскетболістки ДЮСШ уже багато ро­ків приймають участь двома командами і переконливо виграють 1 та 2 місця.

У 2018-2019н.р. у закладах загальної середньої освіти міста навчалося 79 учнів з інвалідністю; 17 учнів – за індивідуальною формою навчання; 12 учнів з особливими освітніми потребами – за інклюзивною формою навчання (НВК, ЗОШ № 2, 3, 4, 7, 8).

У ЗЗСО№ 2 облаштовано ресурсну кімнату, де проводяться корекційно- розвиткові заняття; а у всіх закладах з інклюзивним навчанням виділено окремі приміщення для проведення індивідуальних корекційно-розвиткових занять фахівцями. Із метою забезпечення якості надання освітніх послуг для дітей із особливими освітніми потребами всі заклади загальної середньої та дошкільної освіти забезпечено посадами вчителів-логопедів та практичних психологів.

Читайте також: Вже за рік у кожній школі Нововолинська облаштують ресурсні кімнати

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here