Повідомили, коли буде відомий перелік предметів для кожної спеціальності на ЗНО-2020

0
327

Про новинки і зміни у проведенні ЗНО-2020 у п’ятницю, 15 листопада, говорили на прес-конференції за участі директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Середяк та завідувачки центру ЗНО Волинського ІППО Алли Корнейко. Про це повідомляє Волинь24.

До 1 грудня заклади вищої освіти мають оприлюднити на своїх сайтах правила прийому із переліком предметів, потрібних для вступу на кожну спеціальність. Тобто майбутні абітурієнти мають уважно ознайомитися із цими документами і визначитися із тим, які предмети вона планують здавати.

Торік бомбою для всіх стала математика, яка була потрібна для вступу до медичних вишів“, – наголосила Лариса Середяк.

У 2020 році можна подавати заяви у п’ять закладів або на п’ять спеціальностей у один заклад.

На державну форму навчання прохідний бал становить 125. Медичні заклади вимагають не менш, як по 150 балів на другий і третій предмет, 140 балів потрібно для вступу на спеціальності з права, торгівлі, міжнародних відносин, 130 балів – для спеціальності “Фармація”.

Волинські абітурієнти на ЗНО-2019 вивели область у ТОП-6 по Україні за результатами всіх предметів.

Можемо пишатися волинськими учасниками ЗНО. Ми мали 16 найвищих результатів (200 балів), єдина в Україні випускниця – з Волині – набрала максимальний бал із німецької мови. Два наші заклади освіти мали по чотири 200-бальних результати, із ми мали аж вісім найвищих балів із одного предмета – хімії, – каже Алла Корнейко.

Є і ложка дьогтю: 14 відсотків із учасників не набрали навіть порогового балу на ЗНО. 16 відсотків – не осилили українську мову та літературу. 16,5 відсотків – історію України.Здавали ЗНО понад 12,5 тисяч учасників, приблизно стільки ж чекають наступного року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here