У Нововолинську працівників культури привітали із професійним святом

0
1844

9 листопада в Україні відзначають Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва.

Це свято тих, хто розвиває і пропагує культуру, береже народні традиції, примножує споконвічну спадщину та духовні скарби народу. Працівники культурно-мистецьких установ, музеїв та бібліотек, керівники зразкових та народних творчих колективів, учасники аматорських об’єднань, художньої самодіяльності – всі вони дарують людям радість і гарний настрій, вірним служінням мистецтву наповнюють незабутніми враженнями будь-який день життя. Завдяки їхній праці й енергії створюються літературні і живописні твори, звучать українські пісні і вірші, проводяться виставки та свята, живуть прекрасні народні традиції, розквітають нові таланти.

Тож напередодні свого професійного свята працівники культури та майстри народного мистецтва Нововолинська заслужено приймали вітання. Урочистості відбулись у міському палаці культури.

Вдячність і шану працівникам галузі культури та талановитим митцям висловили представники міської ради – перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський та керуюча справами міськвиконкому Вікторія Магдисюк.

Посадовці у своїх виступах відзначали, що саме клопітка праця, щоденні старання, творче натхнення та ентузіазм працівників галузі культури переростають потім в успішні виступи, перемоги на конкурсах та фестивалях й прославляють рідне місто по усій країні і світі.

«Ви ті люди, які створюють свято для нас, даруєте людям радість, несете культуру до кожного серця, кожної душі. Жодне свято в місті не обходиться без працівників культури. Саме ви – хранителі народних звичаїв та обрядів, безцінних духовних скарбів нашого народу. Творчої наснаги, невичерпної фантазії, сімейного затишку, миру і добробуту вам та вашим родинам» – наголосив Андрій Сторонський.

Вікторія Магдисюк, у свою чергу, зауважила, що культура, духовність і мистецтво відіграють важливу роль в житті Нововолинська та країни в цілому.

«Працівники культурної сфери – це люди, які несуть радість та любов до танцю, співу, слова, до життя, наповнюють будні високими і світлими почуттями. Тож вітаю вас із професійним святом. Нехай здійсняться всі Ваші життєві плани, надії і мрії, а кожен день вашого життя буде світлим і сонячним, дарує радість творчого натхнення і життєвих перемог. Нехай ніколи не згасає творчий вогник у ваших серцях!», – зазначила вона.

Також теплі слова вдячності своїм колегам адресувала начальник відділу культури Інна Левкова. Вона запевнила, що місто може по праву пишатися культурним надбанням, яке працівники цієї сфери з любов’ю бережуть і примножують.

«Далеко за межами нашого міста відомі наші колективи художньої самодіяльності хорового, інструментального, вокального, хореографічного жанру, окремі вокалісти, композитори, музиканти, художники, майстри декоративно-прикладного мистецтва. Всі вони є славою і гордістю Нововолинська, переможцями багатьох районних, обласних та регіональних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів, фестивалів та виставок. Тож дякую кожному з вас за за невтомну працю, за творчість та ентузіазм, за мудрість та натхнення у такій важливій для суспільства справі», – наголосила Інна Левкова.

 

Приєднались до щирих вітань і керівники закладів, що працюють у сфері культури.

 

Зокрема, теплі слова для своїх працівників та колег звучали із вуст очільників міського та селищного будинків культури, дитячої школи мистецтв, книгозбірень, міського історичного музею та центру дитячої та юнацької творчості.

 

За багаторічну сумлінну працю в галузі культури, за збереження, відродження, популяризацію українського традиційного мистецтва, активну участь у культурно-мистецьких заходах міста та з нагоди професійного свята кращих працівників культури та майстрів народного мистецтва Нововолинська відзначили грамотами, подяками і квітами.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here