18-річним нововолинським дівчатам-сиротам подарували квартири

0
4125

Сьогодні, 4 листопада, у двох нововолинських дівчат-сиріт, які виховувалися у сім’ях опікунів, – знаменний день. Вони отримали ключі від власного помешкання. Тож відтепер у кожної з них розпочнеться нове життя.

Приємна подія відбулась у міській раді. Ключі від однокімнатних квартир Валентині Власюк та Наталії Ляснюк вручив перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський.

«Відносьтесь бережно і цінуйте свої квартири. Обживайтесь і живіть там щасливо», – зазначив чиновник.

А також запевнив, що питання соціального захисту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської любові й уваги для міськради – серед пріоритетних. А тому їх й надалі підтримуватимуть і допомагатимуть їм.

«Як на мене, для дітей-сиріт питання житла має величезне значення. Самостійно придбати чи відремонтувати квартиру для них – не посилам. Тому, як зараз не важко в економічному плані, ми знаходимо резерви в міському бюджеті і допомагаємо таким дітям», –зауважив Андрій Сторонський.

Житло придбане за кошти міського і обласного бюджетів за умовами 50 на 50%.  200 тисяч гривень із обласного бюджету і стільки ж із міського.

Одна із квартир на вулиці Гагаріна. Тепер там житиме вісімнадцятирічна Наталія Ляснюк.

Наразі дівчина навчається на І курсі у Луцькому базовому медичному коледжі, де здобуває професію акушера. Про власне житло вона мріяла давно, тож тепер дуже задоволена.

«Я мріяла про власне житло і відповідно самостійне життя. Тому зараз дуже щаслива», – каже Наталя.

Інша квартира на Шахтарському мікрорайоні. Відтепер вона належить Валентині Власюк. Зараз вона здобуває вищу освіту в Одеському аграрному університеті, де опановує фах геодезиста. У вільний від навчання час полюбляє малювати.

Квартирою задоволена. Хоча досі бачила її лише на фото. Але, отримавши ключі, відразу поспішає на оглядини омріяного помешкання.

Переступивши поріг квартири, щасливо посміхається. І починає мріяти про те, як обживатиметься тут.

«Треба меблі поставити. Шпалери гарні поклеїти, на свій смак. А так квартирою я задоволена», – замріяно зізналась Валя.

До речі, як повідомила начальник служби у справах дітей Нововолинського міськвиконкому Іванна Думич, з 2012 року у місті діє міська цільова соціальна програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, за період якої придбано 8 квартир. Також щорічно з міського бюджету виділяються кошти на проведення ремонту житла дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклуваняня. У цьому році двом дітям виділені кошти на придбання будівельних матеріалів для проведення поточного ремонту у квартирах. Ще для однієї сироти ремонтують помешкання, яке належить їй на праві власності. Усього для 9 дітей проводиться ремонт у їхніх квартирах та для 36 придбано будівельні матеріали для ремонтних робіт.

Довідково. Станом на 1листопада 2019 року на обліку у службі у справах дітей перебуває 97 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 23 мають житло на праві власності, 69 – на праві користування, 5 – не мають житла.

На обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, у виконавчому комітеті Нововолинської міської ради перебуває 7 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа та 3 дітей перебувають на соціальному квартирному обліку.

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here