Держпродспоживслужба досліджує стан екології у Нововолинську

1
1324

Сьогодні у Нововолинську працювала лабораторія Держпродспоживслужби Волинської області, яка перевіряла екологічний стан навколишнього середовища в місті. Про це повідомив NVIP.

У різних районах міста спеціальними приладами були взяті проби води та повітря, а також було взято породу із терикону 4-ї шахти, яку перевірять на вміст радіоактивних речовин. Оприлюднити результати обіцяють протягом тижня.

Лабораторні дослідження здійснювали на спеціальних приладах. Атмосферне повітря заміряли за трьома показниками: наявність формальдегіду, газів та пилу, – пише БУГ.

Проби будуть доставлені в Луцьк в лабораторію Держспоживслужби. Розпочати аналіз щодо наявності формальдегіду повинні не пізніше, як за 6-7 годин. Лаборант використовувала прилад, який вимірює гази (азоту оксид, сірчистий ангідрит, оксид вуглецю) і за 10 хвилин видає результат.

На териконі колишньої 4 шахти відібрали породу різного кольору на аналіз радіаційного забруднення. До слова, породу з териконів використовують на різноманітні потреби, в тому числі засипають дороги міста. Лаборанти обласного управління Держспоживслужби проведуть аналіз ґрунтових вод. Проби води брали в криницях на території міста.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here