Нововолинських школярів навчили правильному поводженню з газом

0
906

Щороку напередодні опалювального сезону працівники АТ «Волиньгаз» з 15 вересня до 15 жовтня проводять Місячник із безпечного та економного споживання природного газу.

На підприємствах, установах та організаціях розповідають правила користування газом у побуті.

Також фахівці аварійної служби «Волиньгазу» приходять до навчальних закладів та проводять уроки школярам. Вони розповідають про блакитний вогник та основні правила безпеки, які потрібно знати, аби уникнути нещасних випадків.

Не оминули газовики й нововолинських шкіл. Фахівці газової компанії, в рамках Місячника, побували в ліцеї №8. Там вони провели тематичний урок, під час якого проінформувати дітей про основні правила використання блакитного палива та небезпеку отруєння чадним газом.

«Газ увійшов в наш повсякденний побут як тепло наших осель, гаряче водопостачання, комфортна можливість швидкого приготування їжі, але при недотриманні правил безпечного використання газу існує велика небезпека травмування, отруєння або смерті, а також загроза пошкодження будинків і споруд. Саме тому користування газом вимагає обережності, уваги та економного застосування», – зазначив майстер аварійно-диспетчерської служби Нововолинської дільниці Володимир-Волинського відділення АТ «Волиньгаз» Микола Думич.

Під час зустрічі школярі не лише пригадали правила газової безпеки, а й більше дізналися про специфіку роботи екстреної аварійно-диспетчерської служби 104.

Також газовики продемонстрували учням течешукач, газоаналізатор та інше спеціальне приладдя, яке вони використовують у своїй роботі та яке допомагає запобігати та ліквідовувати різноманітні нещасні випадки.

Для кращого засвоєння інформації, газовики вручили школярам тематичні ілюстровані листівки про основні правила користування газом у побуті.

Опісля, школярі ознайомились з оснащенням спецавтомобіля аварійно-диспетчерської служби АТ «Волиньгаз».

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here