“Герой”: у Нововолинську відбулись урочистості до Дня захисника України

0
947

День Святої Покрови Пресвятої Богоридиці віддавна шанувалось усіма військовими, які вважають її своєї берегинею. Символічно, що саме 14 жовтня вся Україна вже вп’яте, на офіційному рівні, вшановує українських захисників, які під покровом небесної Святої, ціною власного життя та здоров’я виборюють державну цілісність та мир на рідній землі.

Напередодні Дня захисника України, 77-ї річниці утворення Української Повстанської Армії та Дня українського козацтва учасників повстанських змагань та бойових дій періоду ІІ Світової війни, а також мужніх і відважних Героїв сьогодення, які зараз захищають нашу Батьківщину на Сході України, вшанували і в Нововолинську.

Сьогодні, 11-го жовтня, у міському Палаці культури відбулись урочистості та святковий концерт.

На тематичний захід із лаконічною але промовистою назвою «Герой» завітало чимало нововолинців, серед яких і військовослужбовці, і родичі загиблих Героїв.

Насамперед, присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих в АТО Героїв та всіх воїнів, які полягли в боях за Батьківщину.

А до меморіальної стели «Слава Україні! Героям слава!», фотостели Небесної сотні та до Символічної могили борцям за волю України поклали квіти.

Після цього захисників України привітав міський голова Віктор Сапожніков.

Він подякував учасникам визвольного руху за жертовність і патріотичну позицію, наголосивши, що на їхніх подвигах українці нині відроджують свою гідність і національну свідомість.

«За часів козацтва наші предки пройшли науку честі та гідності, а вже у ХХ столітті їхні традиції продовжили новітні борці за незалежність – учасники Української повстанської армії. А славні традиції українського народу продовжують захисники і патріоти Української держави, які сьогодні відстоюють мир у нашій країні на східних рубежах.  Ціна війни болить усій нашій громаді. Важку втрату несуть у серці 19 родин воїнів-героїв. Низько вклоняюся батькам, дружинам, дітям, котрі втратили найрідніших людей. Подвиг тих, кого забрала війна, ніколи не піде у забуття, а навіки залишиться у наших серцях», – зазначив Віктор Сапожніков.

Нововолинцям, серед яких військовослужбовці, учасники АТО, представники міського Братства ОУН-УПА та волонтери очільник міста вручив подяки.

Вітання та вдячність солдатам, а також шану батькам загиблих військовослужбовців висловив військовий комісар Нововолинського об’єднаного районного військового комісарату Анатолій Плужнік.

«Запорукою перемоги є перш за все єдність нашого народу, патріотизм до рідної землі кожного військового та їх потужний  бойовий дух і незламна віра», – наголосив він і побажав миру в нашій країні.

За задумкою організаторів дійства, сучасного Героя представили глядачеві, як приклад для наслідування, як патріота своєї держави та переможця, який неодмінно здобуде мир для країни. Зі сценічного екрана своїми уявлення ми про Героїв поділилися діти, молодь та дорослі.

Захід продовжився святковим концертом від міського Палацу культури. Військовим свої виступи дарували артисти, творчі вокальні, танцювальні та інструментальні колективи.

Зворушливі, чуттєві і проникливі патріотичні номери у їх виконанні не залишили байдужим нікого з присутніх і подарували усім хороший настрій і незабутні емоції.

 

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here