Заради поспішайок нововолинянка пробігла у благодійному марафоні 10 кілометрів

0
842

Модель, графічна дизайнерка Іра Демчук з Нововолинська взяла участь у благодійному проекті, що відбувся в рамках Wizz Air Kyiv City Marathon 2019, організованому компанією Run Ukraine спільно з Українською Біржею Благодійності.

Днями у Києві чимало небайдужих українців бігли марафон заради благородної мети – допомоги передчасно народженим діткам.

Як ми уже повідомляли, зібрані кошти витратять на придбання сучасного обладнання – монітора пацієнта. Це один з найважливіших приладів для медичної допомоги «раннім» малюкам, адже дозволяє лікарям контролювати всі життєво важливі показники, відстежувати усі зміни стану дитини, контролювати необхідні показники і вчасно реагувати на їх зміни.

Читайте також: “Біжу заради поспішайок”: нововолинянка бере участь у благодійному марафоні

Старт дистанції Eldorado Run 10 км відбувся на Софійській площі. На старт вийшло рекордні 17 тисяч людей з усіх куточків України і світу. Серед них чимало відомих та ініціативних людей, телеведучих, бізнесменів та колективів компаній, які об’єдналися під спортивно-благодійною ініціативою, закликаючи кожного вести здоровий спосіб життя і жертвувати кошти.

Відстань марафону була різною. Професіонали та любителі змагалися на різних дистанціях від 2 до 42 кілометрів.

Нововолинянка бігла 10 кілометрів.

За її словами, забіг виявився доволі важким. Однак у нагоді стали постійні тренування і регулярні пробіжки, а ще стимулювала, надихала і додавала сил благодійна мета.

І хоч Іра дуже втомилась, своїм результатом задоволена.

«Це було важко, але я пробігла, і добігла не остання, хоча думала, що таки буду останньою. Важкості добавляли дві високі гірки на 6 та 9 кілометрів дистанції. Деякі відрізки йшла пішки, але не зійшла з дистанції і в результаті пробігла свої 10 кілометрів. Повільно, але впевнено. Навіть вклалась по часу. Звичайно, не всі кілометри і гірки дались мені легко, раніше я бігала десятку набагато швидше.  Уже на тренуваннях я зрозуміла, що мабуть так швидко, як 3 роки тому, я не пробіжу. Бо раніше я тренувалася практично кожного дня, а зараз бігаю 1 чи 2 рази на тиждень. Тоді мені і 10 і 12 і 16 км вдавались легко. А зараз я розуміла, що цей челендж буде не легким. Але своїм результатом задоволена. Я щаслива і мрію коли небуть пробігти півмарафон», – поділилась своїми враженнями Іра Демчук.

Нагадаємо, нововолинянка планувала зібрати 13 тисяч гривень. Однак, вдалося назбирати трішки менше.

«Вдалося зібрати менше, але усім фондом ми зібрали 55 тисяч гривень зі 100 запланованих. І це теж круто. Насправді, фандрайзингові компанії – це завжди важко, особливо коли це вперше, але деякі учасники зібрали суму повністю, і це класно. Адже ми робимо справді хорошу справу – допомагаємо новонародженим діткам, які народились передчасно», – зазначила дівчина.

На досягнутому Іра зупинятись навіть і не думає. Планує й надалі займатись благодійністю і допомагати людям.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here